BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
HABER /  DÜNYA

ABD Savunma Bakanı: Ordu operasyona hazır

ABD Savunma Bakanı Mattis, Suriye'ye düzenlenecek olası müdahaleyle ilgili "Ordu operasyona hazır, olası seçenekleri Trump'a sunmaya hazırız" dedi.

Abone ol

ABD ile Rusya arasındaki Suriye krizi tırmanırken bir açıklama da ABD Savunma Bakanı James Mattis'ten geldi. Beyaz Saray'ın Rusya'ya yönelik açıklamaları sonrası Bakan Mattis, ordunun operasyona hazır olduğunu, olası seçenekleri Trump'a sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Mattis, Suriye'de sivillere yönelik kimyasal saldırılarla ilgili, "Esad'ı kesin suçlayacak kanıt yok." açıklamasında bulundu.

Mattis, Suriye'de kimyasal saldırı iddialarıyla ilgili Esad'ın sorumlu tutulması için yeterli kanıt görüş görmediklerine ilişkin soruya, bu konuda müttefiklerle birlikte bölgedeki istihbaratı değerlendirdikleri cevabını verdi.

Rusya'nın Beyrut Büyükelçisi Aleksandr Zaspikin'in 'ABD'nin Suriye'ye füze saldırısı düzenlemesi halinde Rusya'nın bu füzeleri vuracağı ve fırlatıldıkları yeri hedef alacağı' açıklamasına Twitter üzerinden verdiği yanıtta Trump, ''Rusya, Suriye'ye gönderilen her füzeyi, tüm füzeleri vurma yemini ediyor. Hazır ol Rusya, çünkü şirin, yeni ve ''akıllı!'' (füzeler) gelecek" demişti.

ABD 'kıyamet günü' uçağını havalandırdı! İşte özellikleri