BIST 10.211
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.460,40
HABER /  DÜNYA

ABD konsolosluğu önünde protesto

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed yönetiminin kimyasal silah kullandığı iddiaları ABD Konsolosluğu önünde toplanan Suriyeliler tarafından pro...

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed yönetiminin kimyasal silah kullandığı iddiaları ABD Konsolosluğu önünde toplanan Suriyeliler tarafından protesto edildi. Suriye Ulusal Konseyi Genel Başkanı George Sabra, “Dünya katil Esed’ı durdurmak için her yolu denemeli” dedi.

’’ESED PROTESTOSU’’
Akşam saatlerinde aralarında Sabra’nın da bulunduğu yaklaşık 30 kişilik grup ABD İstanbul Konsolosluğuna yürümek istedi. İstinye’de bulunan konsolosluğun bulunduğu sokağa gelen grup polis engeliyle karşılaştı. Polis sokak girişine kurduğu barikatlarla grubun konsolosluk önüne yürümesine engel oldu.
Ellerinde saldırı sonucu hayatı kaybedenlerin fotoğraflarını bulunduran grup üyeleri uzun süre polisin kurduğu barikat önünde sloganlar atarak Esed’ı protesto etti. Açıklama yapan Suriye Ulusal Konseyi Genel Başkanı George Sabra, “Esed’i durdurmak için ABD ve dünyaya sesleniyoruz” dedi.

’’KATİL BEŞAR ARTIK RAHAT KALMAMALI’’
Bugün yapılan kimyasal saldırı sonucu aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu bin 300 kişinin öldüğünü ifade eden Sabra, “Amerika ve dünyaya haykırıyoruz. Çocuklarımızın evlatlarımızın ölümünü önlemek için buradayız. Bu katil çocuklarlımız kimyasal bombalarla vurdu. Dünyanın sessiz kalmasını protesto etmek için geldik. Katil Beşar artık rahat kalmamalı. Dünya bu katili durdurmak için her yolu denemeli. Obama kimyasal silah için kırmızı çizgimiz dedi ama 28 kez oldu bu kullanıyor. Biz Amerika’ya soruyoruz daha kaç kişinin ölmesi lazım” şeklinde konuştu.
Gruptakiler daha sonra polisin kurduğu barikatın bulunduğu alandan ayrılarak bir süre konsolosluğun alt tarafındaki caddede eylemlerini sürdürdü Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)