BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.431,12
HABER /  GÜNCEL

ABD, idam kararlarını ’’mantıksız’’ olarak niteledi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır’da terörist ilan edilen Müslüman Kardeşler üyelerinin toplu duruşmalarına devam edilmesini ve bugün alınan 68...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır’da terörist ilan edilen Müslüman Kardeşler üyelerinin toplu duruşmalarına devam edilmesini ve bugün alınan 683 kişinin daha idam edilmesi kararını kınadı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde Mısır’daki idam kararlarına ilişkin konuştu. Ülkedeki toplu duruşmaları ve 683 kişinin idamını “mantıksız” olarak niteleyen Psaki, hükümetin bu tarz eylemlerinin ülkede aşırıcılığı, istikrarsızlığı ve radikalleşmeyi tetikleyeceğini belirterek, bunun ABD’nin Mısır’da görmeyi istemediği ve hükümetin de üstesinden geleceğine söz verdiği bir durum olduğunu ifade etti. ABD’nin Mısırlı yetkililere durumu düzeltmeleri ve mevzubahis mahkeme kararlarını iptal ederek sanıkların münferit şekilde yargı sürecine tabi tutulmalarını sağlamaları çağrısında bulunduğunu dile getiren Psaki, “Mısır hükümetini de, sözler değil eylemler aracılığıyla Mısır halkının talep etmeyi sürdürdüğü küresel insan hakları, özgürlükler ve demokratik, sorumlu yönetime verdiği desteği göstermeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)