BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.426,19
HABER /  GÜNCEL

ABD heyeti Beştepe'de İbrahim Kalın'la görüştü! ABD'den ilk açıklama

ABD heyetinin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile görüşmesi sona erdi. Kritik görüşme yaklaşık 2 saat 10 dakika sürdü. Bolton'un sözcüsü, kritik zirvenin ardından kısa bir açıklamada bulundu.

Abone ol

ABD heyetiyle Türkiye heyeti arasındaki kritik görüşmelerin ilki gerçekleştirildi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton başkanlığındaki heyet ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık 2 saat 10 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Bolton'un sözcüsü, ''Bolton Suriye'den çekilme konusunda Kalın ile yapıcı bir görüşme gerçekleştirdi. Bolton ve Kalın, diyalog için diğer konuları da belirledi.'' ifadelerini kullandı.

BOLTON ANKARA'DAN AYRILDI
ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve beraberindekileri taşıyan özel uçak, saat 13.45'te Esenboğa Havalimanı'ndan hareket etti.

ERDOĞAN: BOLTON YANLIŞ YAPMIŞTIR
ABD'nin YPG'ye güvence şartı vermesini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Suriye'deki terör örgütlerine göre en etkili mücadele eden Türkiye'dir. Fırat Kalkanı Harekatı'yla 3 bin DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi. Ancak Bolton'ın İsrail'den mesajı kabullenmemiz, bunu yutmamız mümkün değildir. Bunlar bu ülkede benim Kürt vatandaşım kimdir, YPG PKK kimdir tanımıyorlar. Hiçbir zaman PKK terör örgütü PYD terör örgütü benim Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz. Bolton çok ciddi yanlış yapmıştır, taviz vermeyiz.'' dedi.

BOLTON'A NEDEN RANDEVU VERMEDİ?
Grup toplantısı sonrası gazetecilere konuşan Erdoğan, Bolton'la görüşme olmamasına ilişkin bir soruya "Bolton'ın muhatabı İbrahim Kalın'dır. Gerekli olsa görüşecektik ama gerekli olmadı, bir tepki olarak değerlendirmemek gerekir" şeklinde yanıt verdi. Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la her an görüşebileceğini de belirtti.

KİMLER KATILDI
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat 10 dakika süren görüşmede Türk heyetinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, MİT Başkan Yardımcısı Cemalettin Çekik ve diğer delegasyon üyeleri, ABD heyetinde ise Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Suriye Angajmanı Özel Temsilcisi James Jeffrey ve diğer delegasyon üyeleri hazır bulundu.

TGB ÜYELERİNDEN PROTESTO
Öte yandan görüşme sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bulunduğu Beştepe yakınlarında toplanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup protestoda bulundu. Sloganlar atan grup, 'Bolton-Jeffrey-Dunford PKK’yı kurtaramaz' yazılı pankartla yürümeye başladı. Polis, sloganlarla yürüyen gruba dağılmaları konusunda uyarıda bulundu. Uyarıya rağmen yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Çıkan arbede sonucu 7 kişi gözaltına alınırken, gruptaki diğer kişiler dağıldı.