BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  DÜNYA

ABD Dışişleri'nden Afrin açıklaması!

ABD Dışişleri Afrin'den gelen haberlerden derin endişe duyduklarını açıkladı. Açıklamada, "Afrin Türk ordusundan endişeyle boşaltılmış" denildi

Abone ol

ABD Dışişleri Afrin'den gelen haberlerden derin endişe duyduklarını açıkladı. ABD Dışişleri tarafından yapılan açıklamada, "Afrin Türk ordusundan endişeyle boşaltılmış. Türkiye, Rusya ve İran'a insani yardım çağrısı yapıyoruz" denildi.

ABD, Türkiye'nin Afrin'i teröristlerden temizlemesiyle ilgili şaşkına çeviren bir açıklama yaptı.

ÇİRKİN ÇARPITMA!

Türkiye, Afrin kent merkezine girmeden önce sivillerin tahliye edilebilmesi için bir koridor açmıştı. Buradaki amaç, terör örgütü YPG'nin sivilleri canlı kalkan olarak kullanmasını engellemek ve yine örgütün tuzakladığı patlayıcılardan sivilleri korumaktı.

ABD ise bu durumu çarpıtarak, halkın Türk Ordusu'nun korkusundan kenti terk ettiğini öne sürdü. ABD Dışişleri BAkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Washington yönetiminin Afrin şehir merkezinden son 48 saat içinde gelen haberlerden derin kaygı duyduğunun” belirtildiği açıklamada, büyük oranda Kürt nüfusun bulunduğu kentin TSK ve Türkiye’nin desteklediği güçlerin saldırı tehdidi nedeniyle boşaltıldığı görülüyor” iddiası yer adlı.

Birleşmiş Milletler’in (BM) Afrin’den ayrılan nüfusu yüzlerle ve hatta binlerle ifade ettiğinin ifade edildiği açıklamada, bu insanların acil barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak yardıma ihtiyacı olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler dikkat çekti: “Afrin'deki yağma haberlerinden de kaygılıyız. Afrin'deki duruma ilişkin ciddi kaygılarımızı defaatle Türk yetkililere söyledik.”

Kuzeybatı Suriye’de, Türkiye, Rusya ve rejim dahil tüm aktörleri insani yardım kuruluşlarına geçiş sağlamaya ve şiddet nedeniyle yerlerinden olan insanlara acil insan yardım ulaştırmaya çağıran Washington yönetimi, “Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını dikkate alıyoruz” mesajı iletti.

Afrin haritasına bakın! 15 günde değişti dünya alem şaşkınAfrin haritasına bakın! 15 günde değişti dünya alem şaşkınAfrin haritasına bakın! 15 günde değişti dünya alem şaşkınAfrin haritasına bakın! 15 günde değişti dünya alem şaşkınHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN