BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

ABD çarşamba düellosunu bekliyor

ABD Başkanlığına aday olan Obama ile Romney ekranda kapışacak.

Abone ol

ABD Başkanı Obama ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Romney, ilk kez tüm Amerikan halkının önünde yüz yüze gelip kozlarını paylaşacak.

ABD'de, 1976 yılından bu yana başkan adaylarının, sadece kampanya konuşmaları veya medya üzerinden mesaj göndermek yerine, TV önünde canlı yayında karşı karşıya gelerek soruları cevaplandırdığı açık oturumlar, artık gelenek haline geldi.

Barack Obama ve Mitt Romney de bu geleneği devam ettirerek, yarın, Denver Üniversitesi'nde yapılacak 90 dakikalık açık oturumda, ilk kez karşı karşıya gelecek ve milyonlarca izleyicinin önünde aynı anda, aynı sahne üzerinden, aynı sorulara yanıt verecek. Yarınki açık oturumun konusu ise iç politika olacak.

Başkan adayları, ikinci olarak 16 Ekim'de, hem iç hem dış politikanın tartışılacağı, üçüncü olarak da 22 Ekim'de sadece dış politikanın ele alınacağı açık oturumlarda kozlarını paylaşacak.
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı Paul Ryan da yine 11 Ekim'de televizyonda karşı karşıya gelecek.