BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.433,96
HABER /  GÜNCEL

ABD Büyükelçiliği'nden o fotoğraf için açıklama!

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass olduğu iddia edilen bir kişinin 14 Temmuz'da rütbeli bir askerle birlikte görüldüğü fotoğraf için ABD Büyükelçiliğinden açıklama yapıldı.

Abone ol

ABD Büyükelçisi John Bass'ın rütbeli bir askerle darbeden bir gün önce birlikte görüldüğü fotoğrafa ilişkin ABD Büyükelçiliğinden jet bir açıklama geldi. İddiaları yalanlayan Büyükelçilik, fotoğraftaki kişinin John Bass olmadığını açıkladı.

Büyükelçilik fotoğrafın sahte olduğunu, 14 Temmuz günü John Bass'ın Ankara'da olduğunu söyledi. Diğer yandan açıklama yapan E.S.G. adlı şahıs fotoğraftaki kişinin John Bass değil kendisi olduğunu söyledi ve 14 Temmuz günü Kuleli Askeri Lisesi'nde devre arkadaşlarının devir teslim törenine giderken çekildiğini anlattı.

ABD Büyükelçisi John Bass'ın bugün darbenin ardında olmadıklarını açıklamasının ardından medyada Bass'ı hedef alan ve darbe girişiminden bir gün önce bir askerler buluştuğunu gösteren bir fotoğraf yayınlandı.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Fotoğrafa ilişkin ABD Büyükelçiliğinden ise jet bir açıklama geldi. Büyükelçilik fotoğrafın sahte olduğunu, 14 Temmuz günü John Bass'ın Ankara'da olduğunu söyledi.

İşte o açıklamanın tamamı:

FOTOĞRAFTAKİ KİŞİ KONUŞTU

Odatv fotoğrafta John Bass olduğu iddia edilen ismi buldu. O isim fotoğraftaki kişinin Bass değil, kendisi olduğunu söylerken fotoğrafın hikayesini şöyle anlattı:

"Benim adım E.S.G. Yanımdaki Albay arkadaşım S.U.. Üstüne üstlük Albay arkadaşım S.U. daha önce FETÖ'cüler tarafından internete ses kaydı düşürülmüş, o yüzden aktif görevden Yüksekova'ya 2 yıl gitmiş gelmiş bir asker. O fotoğraf 14 Temmuz tarihinde Kuleli Askeri Lisesi'nde okul komutanlığı devir teslim töreni ve mezuniyet töreni vardı. S.U. da ben de Kuleli Askeri Lisesi 1989 yılı mezunlarıyız. O göreve devam ediyor, ben ayrıldım. O törende okul komutanlığını alacak bizim devre arkadaşımızdı. Dolayısıyla 9-10 kişi buluşup gittik. S.U. ile ben evden birlikte çıkıp gittiğimiz için arabayı parkettiğimiz yerden kafede diğer arkadaşlarımızla buluşana kadar geçen süre içinde geçen sürede muhtemelen polis mobese kayıtlarından alınmış. Ben bunu yapanların zaten benim Amerikan Büyükelçisi olmadığımı bildiklerini düşünüyorum. Bunu sadece kamuoyu yaratmak adına servis ettiklerini düşünüyorum. Savcılık OHAL nedeniyle bu konuda Cumartesi günü şikayet alamıyormuş bu nedenle pazartesi günü söz konusu haberlerle ilgili şikayetçi olacağım."

BASS: DARBE SUÇLAMASI BENİ GÜCENDİRİYOR

Bugün gazetecilere konuşan Bass "Bu ülkede ABD yönetiminin yasadışı darbe girişimiyle bağlantısı olduğunu ya da bundan önceden haberdar olması gerektiğini tek bir kanıt göstermeden iddia eden yorumların beni çok rahatsız ettiğini ve beni gücendirdiğini söylemek istiyorum.” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"O gece, Graham Fuller’in Türkiye’de olup olmadığı hakkında benim bir bilgim yok. Eğer Türkiye’de idiyse bunun da hiçbir önemi yoktur. Kendisinin ABD yönetimiyle bir bağlantısı yoktur. Geçmişte devlet için çalışmıştır. Tüm bunlardan bağımsız olarak ister Bay Fuller ister başkası olsun, darbe sürerken Amerikan haber programlarında çok çirkin şeyler söyleyen ve bunun bir şekilde yararı olabileceğini savunanların söyledikleri ve yaptıkları ABD Devleti’nin görüşlerini yansıtmıyordu.”