BIST 10.266
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.398,56
HABER /  GÜNCEL

ABD: 350 kadına 'çıplak fotoğraflı şantaj'

350'den fazla kadını kamera karşısında soyunmaya ikna edip çıplak fotoğraflarını çekerek şantaj yapan bir kişi ABD'de tutuklandı.

Abone ol

350'den fazla kadını kamera karşısında soyunmaya ikna edip çıplak fotoğraflarını çekerek şantaj yapan bir kişi ABD'de tutuklandı.

Savcılık, 27 yaşındaki "Gary" kod adlı Karen Kazaryan'ın yüzlerce Facebook, Skype ve e-mail hesabına girerek çıplak ve yarı çıplak fotoğraflar elde ettiğini bildirdi.

Kazaryan'ın daha sonra mağdurları kamera karşısında soyunmaya zorladığı, bunu yapmazlarsa çıplak fotoğraflarının internet üzerinden paylaşılacağı yönünde şantajlarda bulunduğu iddia ediliyor.

California eyaletinde yaşayan Kazaryan suçlu bulunursa 105 yıla kadar hapis cezası alacak.

Skype kullanmış

Kazaryan yüzlerce kadının internet hesabına girerek şifrelerini edinmiş, e-maillerine bakarak çıplak fotoğraflarını ve arkadaşlarının isimlerini aramış.

Daha sonra da hesabına girdiği kadınlarmış gibi hareket ederek arkadaşlarına yazdığı mesajlarla onları kamera karşısında soyunmaya ikna edip fotoğraflarını çekmiş.

Kadınlar daha sonra yanlış kişiyle konuştuklarını anladığında, Kazaryan elindeki malzemeyi kullanma tehdidiyle Skype üzerinden daha fazla çıplak fotoğraf elde etmiş.

Amerikan Federal Araştırma Bürosu FBI, Kazaryan'ın bazen tehditlerinin yaşama geçirerek bazı fotoğrafları internette yayımladığını açıkladı.

Yetkililer Kazaryan'ın bilgisayarında 3 binde fazla çıplak ya da yarı çıplak kadın fotoğrafı bulunduğunu söylüyor.