BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.435,22
HABER /  DÜNYA

AB yetkililerini taşıyan uçak düştü! Ölüler var

Malta'dan kalkan ve Avrupa Birliği sınır yetkililerini taşıyan bir uçak kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. Kaza ölülerin olduğu belirtiliyor.

Abone ol

Sabah saatlerinde Malta'dan kalkan ve Avrupa Birliği sınır yetkililerini taşıyan bir uçak kalkıştan kısa bir süre sonra düştü.

Malta Luqa Havalimanı'ndan askeri personeli ile birlikte havalanan bir uçak, kalkışından çok kısa bir süre sonra pistin yakınına düştü. Düşmesinin hemen ardından alevler için kalan uçakta kaynaklardan ve görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre 5 kişi hayatını kaybetti.

KISA SÜREDE ENKAZA DÖNDÜ

Ekiplerin kısa bir süre sonra müdahale ettiği uçak enkaza dönerken Kazada en az 5 kişinin hayatını kaybettiği ve arama kurtarma çalışmalarının halen sürdüğü belirtildi.

MALTA'NIN EN BÜYÜK UÇAK KAZASI

Havalimanı’nda yere çakılan uçaktan, sağ kurtulan olmadı. Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz netleşmedi. Yetkililer, havaalanında çalışmaların sürdüğünü ve uçuşların Sicilya Adası’na yönlendirildiğini belirtiekwn, kaza Malta’nın barış zamanlarındaki en büyük uçak kazası olarak kayıtlara geçti.

UÇAK SEFERLERİ DURDU

Malta'da tüm uçak seferlerinin durduğu bildirildi.Öte yanda AB sınır ve sahil güvenliği sağlayan Frontex isimli acente, uçağın kendileri tarafından sevk edilmediğini açıkladı.