BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

AB vatandaşına Arapça dersi Türk'ten

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Mehmet Hakkı Suçin AB ülkelerinde referans olacak 'Arapça eğitim programı' hazırladı.

Abone ol

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Hakkı Suçin, başta Fransa olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinde referans olacak ‘Arapça Öğretim Programı’ hazırlayarak büyük bir başarıya imza attı.

Avrupa Parlamentosu’nun isteğiyle hazırlanan Arapça Öğretim Programı, Avrupa’da Arapça öğretimi için temel referans işlevini görecek. Avrupa ülkelerinde Arapça öğretiminde kullanılacak ders kitapları, öğretim materyali ve ölçme değerlendirme bu programa göre yapılacak.

FRANSA'DA TARTIŞILACAK

Doç. Dr. Suçin’e hazırlatılan öğretim programı, 7 - 8 Haziran 2013 tarihinde Fransa’nın Lille şehrinde sempozyum ve çalıştayda tartışılacak. Sempozyuma Avrupa ve Arap ülkelerinden çok sayıda dil ve eğitim uzmanı ile akademisyen katılacak. Suçin, Arap ülkelerinden dünya çapında birçok otorite olmasına rağmen Arapça programın neden kendisine hazırlatıldığı konusunda şunları söyledi:

"Türkiye ’de Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nda ilk ve ortaöğretim düzeyinde Arapça öğretim programlarını, Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Metni’ne göre hazırlamıştık. Türkiye için hazırladığımız bu program deneyimini, Fransa’da Arapçanın öğretimiyle ilgili geçtiğimiz yıl yapılan sempozyumda anlattım. Anlattıklarım gerek Avrupalı, gerek Arap akademisyenlerin yoğun ilgisini çekti. Merkezi Fransa’da bulunan İbn-i Sina İnsani Bilimler Ensitüsü, Arapçanın AB ülkeleri düzeyinde öğretilmesi için benzer program hazırlamamı talep etti. Türkiye’de sağladığımız başarılı programı AB ülkeleri için de hazırladım.”

Doç. Dr. Suçin’in hazırladığı Arapça Öğretim Programı’nı Arap ülkeleri de destekliyor.