BIST 10.241
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.376,16
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AB projesi Türkiyesiz olmaz

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış 3 gün kalacağı gezisinin ilk ayağında Katolik Üniversitesi’nde ‘AB-Türkiye ilişkileri: Yeni bir ajanda zamanı’ adlı konferansta konuştu

Abone ol

Konuşmasında Avrupa Birliği’ni insanlık tarihinin en başarılı projesi olarak değerlendiren Bağış ancak projenin Türkiye’nin katılımıyla tamamlanacağını ve kıtasal barıştan küresel barışa geçişte çok kilit rol oynayacağını söyledi.

Türkiye ve Portekiz’in Avrupa’nın iki ters ucunda olmasına rağmen düşünülenden çok daha fazla ortak noktası olduğuna değinen Bakan Bağış ‘Portekiz ve Türkiye geleceğin Avrupa’sının şekillenmesinde etkili rol alacaklardır’ dedi. Egemen Bağış iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2002’de 375 bin dolar iken bugün itibariyle 1 milyar doları geçtiğini belirtti.

Avrupa’daki ekonomik krize de değinen Başmüzakereci Bağış ‘Avrupa, ne yazik ki, tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşamaktadır ve bu kriz sadece ekonomik değil aynı zaman da siyasidir de. Avrupa uzun dönemli, yenilikçi ve kapsamlı bir stratejiye ihtiyac duymaktadır ve bu noktada Türkiye’nin Avrupa’ya çok katkısı olabileceğine inanıyorum’ şeklinde konuştu.

Konuşmasının başında Türkiye’de oynayan Portekizli oyunculara değinen Egemen Bağış Braga-Galatasaray maçları için de her iki tarafa başarılar diledi.

AB Bakanı Egemen Bağış bu akşam Portekiz Devlet Bakanı ve Dışişleri bakanı Paulo Portas ile akşam yemeğinde bir araya gelecek.