BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.418,75
HABER /  GÜNCEL

AB Komiseri TBMM temaslarında

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, AB Genişme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Komiseri Stefan Füle'yi Meclis'te ağırladı.

Abone ol

AB'nin Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Komiseri Stefan Füle, müzakere sürecinde uzun süre sonra tek fasıl açılmasının yeterli olmadığını söyledi.

Görüşmenin basına açık bölümünde kısa bir konuşma yapan Bozkır, Füle'yi Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, görüşmede Türkiye-AB ilişkilerindeki son durum, hangi fasılların açılmasına ihtiyaç olduğu ve vize konusunu ele alacaklarını belirtti.

Füle'nin Türkiye dostu olduğunu ve AB'nin genişlemesine inandığını ifade eden Bozkır, Füle'nin verdiği emekle katılım sürecinin önümüzdeki dönemde daha iyi noktaya geleceğini kaydetti.

Füle de Türkiye'nin reformları devam ettirmesinin önemine işaret ederek, bunun için en uygun zeminin müzakere süreci olduğunu söyledi.

TBMM'NİN ROLÜ ÖNEMLİ

Türkiye ile daha fazla angajmana girme ihtiyacı olduğunu belirten Füle, "Bugüne kadar Türkiye ile 22 fasıl açıldı. Gelinen aşamada tek fasıl açılmasının yeterli olmadığı kanaatindeyim" diye konuştu.

Füle, TBMM'nin müzakere sürecinde çıkardığı yasalarla süreçte yapıcı rol oynadığını anlatarak, katılım müzakerelerinin tekrar rayına oturmasında ve sürdürülmesinde TBMM'nin çalışmalarına devam etmesinin önemini vurguladı.

Görüşme, basına kapalı devam etti.