BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

AB gücünü kaybetti

Hollanda’da 22 Mayıs tarihinde yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine D66 Partisinden aday olan Türk kökenli Ali Osman Biçen, Avrupa Birl...

Abone ol

Hollanda’da 22 Mayıs tarihinde yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine D66 Partisinden aday olan Türk kökenli Ali Osman Biçen, Avrupa Birliği’nin gerçekten gücünü kaybettiğini belirterek, parti olarak AB’nin üye ülkeler arasındaki koordinasyon ve işbirliğini daha da güçlendirmek istediklerini söyledi.
Hollanda’da 12 yıldır belediye meclis üyeliği yapan ve 22 Mayıs’ta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde milletvekilliğine aday olan Ali Osman Biçen, Avrupa’da yaşanan Türkler için gerçekleştirmek istedikleri projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Hollanda’da kesintisiz olarak 12 yıl yaptığı meclis üyeliği sonrası Şövalye Nişanı’na layık görülen Biçen, Avrupa Parlamentosu seçimleri için Hollanda’da kampanya çalışmalarına son sürat devam ettiklerini söyledi. Seçimlerin, özellikle Avrupa Parlamentosu yasalarının ve kanunlarının ülkesel parlamentolara yansıması olduğu için çok önemli olduğunu söyleyen Biçen, “Günlük hayatımızı yakından etkilediğinden dolayı Avrupa Parlamentosu seçimlerinde mutlaka toplum olarak katılmak zorunda olduğumuzu anlatmaya çalışıyoruz. Her tarafa bunun ne kadar önemli olduğunu, her ne kadar toplum tarafından algılanması güç olsa bile Brüksel’in Avrupa Parlamentosu’nun toplumumuza çok yakın olduğunu anlatıyoruz örneklerle. Örneğin neden önemli olduğun, niçin önemli olduğunu toplumumuzu pratik şekilde etkileyen konularla yediğimiz, içtiğimiz gıdaların içeriklerinin tespitinin Avrupa Parlamentosu’ndan geçtiğini, örneğin kişisel tüketici haklarının Avrupa Parlamentosu’ndan kaynaklanan yasalar ve kanunlarla geçtiğini biz anlatmaya çalışıyoruz. Örneğin kullandığımız bir elektronik cihazın hangi enerji klasına düştüğünü A,B,C,D,E klaslarında olup olmadığı konusunda etiketlendirilen bir eşyanın Avrupa Parlamentosu tarafından kararının alındığı. Bunlar bizleri yakinen ilgilendiren şeyler olduğundan dolayı toplumumuz Avrupa Parlamentosu seçimlerini çok ciddiye almalı. Bunun yanında tabi ki kendi içlerinden, kendilerini çok iyi anlayan bizler gibi siyasetçileri de mutlaka sandığa gidip oylarıyla tercih etmeleri için biz birebir kampanya yürütüyoruz Avrupa Parlamentosu seçimleri için. Ve bu doğrultuda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor” dedi.

“TOPLUMUMUZ BİZE İLGİ GÖSTERİYOR”
Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarından büyük ilgi gördüklerini belirten Biçen, “Toplumumuz bizlere gerçekten çok büyük bir ilgi gösteriyor. Her gittiğimiz toplantılarda bizlere destek verdiklerini, yanımızda olduklarını beyan ediyorlar. Hem kendi katkılarıyla, hem ifadeleriyle. Tabi ki bunları yüzlerinden ve ifadelerinden biz hissediyoruz zaten. Amacımızda zaten onların özlemle beklediği, yıllarca beklediği siyasi bir geleceklerine katkı sağlamak, onların iş sahasında, eğitimde birçok alanda tıkanan geleceklerinin önünü açmak ve onlara nefes aldırmak adına bir siyaset profili ortaya koyma çabası gösterdiğimizden dolayı toplum olarak ben çok ilgi ve alaka görüyorum ve bu çizgiyi onların umudu olarak geleceğe taşıma mücadelesi veriyoruz. Bütün amacımızı insan ve onlara hizmet etmek olarak görüyoruz” dedi.

“AVRUPA BİRLİĞİ GERÇEKTEN GÜCÜNÜ KAYBETMİŞ”
Partisinin programından söz eden Biçen, “Avrupa Parlamentosu’na seçildiğimiz zaman tabii ki parti programımızla beraber, parti programımızda neler var; özgürlükler var, insan hakları var, eğitim var, daha güçlü bir Avrupa. Çünkü Avrupa Birliği gerçekten gücünü kaybetmiş, zayıf bir yapıda. Bu da AB üyelerinin arasındaki koordinasyon ve beraber çalışamamanın sıkıntısından kaynaklanan bir çöküş. Biz parti olarak AB’nin üye ülkeler arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin daha da güçlendirilmesini istiyoruz. Bunun sağlam anlaşma ve akitle güçlendirip, daha güçlü bir Avrupa ve bu güçlü Avrupa diğer kıtalar karşısında daha öncü kararlar alan bir AB’yi meydana getirecek. ABD, Rusya ve Çin gibi güçlerin arkasından koşan bir Avrupa değil, biz bizzat onlardan önce dünyada olup bitenlerin kararlarını biz vermek istiyoruz AB olarak. Güçlü bir yapıyı oluşturmanın mücadelesini vereceğiz.

“EN BÜYÜK PROJEMİZ EĞİTİM ALANINDA”
En büyük projesinin eğitim alanında olduğunu söyleyen Biçer, “Çünkü eğitim bütün sorunları da beraberinde çözecek bir konumdadır. Eğitimli bir toplum, aynı zamanda sınır ötesinde şansını iş sahasında bulabilmek, eğitimde herhangi bir alanda iş bulabilme şansını kazanabilecek bir toplum istiyoruz Avrupa’da. Bunun için uluslararası eğitim değişimleri, Erasmus gibi projeler ve insan hakları, özgürlükler alanındaki projeler, gençlerimiz Avrupa’da gerçekten büyük sıkıntı yaşıyor. Uyuşturucu, psikolojik sorunlar gibi sorunlarla da çözüm üretebilecek projeler ortaya koymak istiyoruz Avrupa’da. Bu sorunları ortadan kaldırmak zorundayız. Aile yapımız Avrupa’da gün geçtikçe ekonomik krizle birlikte çöküşe geçiyor ve aileler dağılıyor. Gençlerimiz değişik kriminal olayların içerisine çekiliyor. Bunları önlemek ve toplumu yeniden tamir etmek adına projeler geliştirmek istiyoruz. Geleceğe sağlam katkılar sunabilen bir toplum meydana getirmek istiyoruz” dedi.

ALİ OSMAN BİÇEN KİMDİR?
5 Haziran 1973 Ordu-Ünye doğumlu olan Ali Osman Biçen, ilkokulu Ünye, orta ve lise öğrenimini Samsun’da tamamladı. 1988 yılında Hollanda’ya göçen Biçen, burada Eğitim Fakültesi ve Bilgisayar Yüksek Okuluna giderek yüksek öğrenimini tamamladı. 2002-2014 yılları arasında üç dönem Zutphen Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüten Biçen, evli ve 11 yaşında ikiz kız babası.
22 Mayıs Perşembe günü Hollanda’da yapılacak seçimlerde D66 Partisinden giren Ali Osman Biçen, 5 numaralı listenin 17. sırasında bulunuyor.
(İHA)