BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.507,47
HABER /  GÜNCEL

90'lık dededen sünnet faciası

Yürümekte zorlanan elleri titreyen adam üç küçük çocuğu sünnet etmek isteyince olanlar oldu.

Abone ol

Adana'da seyyar sünnetçilik yapan 90 yaşındaki Zülfikar dedenin sünnet ettiği 3 kardeş hastanelik oldu.

Sünnet edildikten sonra kanı durmayan çocuklar ambulanslarla hastaneye kaldırılıp ameliyata alınarak ölmekten kurtarıldı ancak büyüyünce baba olma ihtimalleri olduğu belirtiliyor.

Van'dan 7 ay önce Adana'ya göç eden Sıddık (32) ve Hediye (25) Ç. çifti, Ahmet (5), Cebrail (3) ve Mevlüt (2) isimli oğullarını yeşil kartla sünnet ettirmek için hastane arayışına girdi.

SEYYAR FENNİ SÜNNETÇİ
İddiaya göre, ailenin ev sahipleri, "Orada kimse ilgilenmez" diyerek hastane yerine mahallede seyyar fenni sünnetçilik yapan 90 yaşındaki Zülfikar B.'yi önerdi. Tecrübeli ve eli hafif olduğu yönünde takdir edilen Zülfikar dede, 100 TL karşılığında eve getirilerek sade bir törenle işe koyuldu.

ELLERİ TİTRİYORDU
Yürümekte zorluk çeken ve yaşlılık sebebiyle elleri titreyen Zülfikar B., 10 dakika içinde 3 çocuğu sırayla sünnet etti. Zülfikar dede çocukları sünnet ettikten sonra aşırı bir kanama meydana geldi. Çocukların bayılması üzerine panikleyen anne, 112 Hızır Acil Servisi'ni arayarak yardım istedi. Mahalleye gelen sağlık ekipleri, durumun ciddi olduğunu fark edince ilk müdahaleyi yapıp telsizden takviye ambulans istedi. Ambulanslarla Adana Numune Hastanesi'ne yetiştirilen kardeşler, bekleme yapılmadan ayrı ayrı ameliyata alındı.

UZUN TEDAVİYLE BABA OLABİLMELERİ YÜZDE 50 İHTİMAL
Yaklaşık 4'er saat süren ameliyatlar sonunda, doktorlar Cebrail dışındaki 2 kardeşin durumunun kritik olduğunu bildirdi. Birkaç saat yoğun bakım altında tutulan ve hayati tehlikeyi atlatınca Üroloji Servisi'ne yatışı yapılan kardeşlerin, uzun bir tedaviyle ilerdeki cinsel hayatlarının kurtarılabileceği ancak bunun da şu anki tıbbi imkanlarla yüzde 50 ihtimal olduğu belirtildi.

BABALARINI DA BEN SÜNNET ETMİŞTİM
Polis tarafından gözaltına alınan ve ilerlemiş yaşı sebebiyle bilinçli ifade veremeyen Zülfikar B., "Çocukların babasını da ben sünnet etmiştim. O şimdi 50 yaşında ve çok sağlıklı" dedi. Sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemeye çıkarılan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Zülfikar dede, 60 yıldır fenni sünnetçilik yaptığını söyleyerek, "Bu zamana kadar binlerce çocuğu sünnet ettim. Dün de 3 çocuğu kestim. Beni hastaneden çağırdılar. Yanlış ameliyat yapmışlar. Çocukları ben kurtardım" diye konuştu.

Çocuklarının büyüyünce baba olamamasından korktuğunu dile getiren baba Sıddık Ç. ise, "Ben evde yoktum. Sünnetçiyi ev sahibimiz olan kadın getirmiş. 'Bu adamın üzerine sünnetçi yok' diyerek eşimin aklına girip çocukları zorla sünnet ettirmişler. İşinin ehli biri değilse neden sünnetçilik yapıyor? Hem ev sahibimizden hem de sünnetçi dededen şikayetçiyim. Cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.