BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,34
HABER /  GÜNCEL

9 ay önce aynı madende bunları söylemişti!

Patlamayla ilgili ihmal olup olmadığı tartışmaları devam ederken Bakan Taner Yıldız'ın 9 ay önce Soma'daki maden ocağına gittiği ortaya çıktı.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da yüzlerce işçinin ölümüne neden olan maden ocağına 10 Temmuz 2013 tarihinde gitmiş ve maden işçileriyle iftar yapmıştı.

Yıldız Soma'daki maden ocağına yaptığı ziyarette madendeki 'işgüvenliği ve teknoloji kullanıma' övgüler yağmıştı. Başbakan Erdoğan'ın posteri önünde ise şu açıklamada bulunmuştu:

"O işte bu şartlara gece demeden gündüz demeden uğraşan, çalışan, didinen ve sağlını bile bu manada sıkıntıya sokan birisidir."

Madende açıklama yapan Bakan Yıldız o gün şunları söylemişti:

"Bunları yaparken iş sağlığı ve işçi güvenliği ile alakalı önceliklerimiz birinci planda yer almaktadır. Hepimizi derinden üzen kazalar, bunlardan uzaklaşmamız lazım. Biz güvenlikle alakalı sistemlere para harcadıkça işçi kardeşlerimizin veriminin arttığını gördük. Onların kaygılardan uzak olmasını sağlamamız gerekiyor.

Bugün Soma'dayız ve burada kömürle ilgili daha mekanize çalışıldığı daha otomasyonla çalışıldığı bir ortama gelmiş bulunuyoruz. Türkiye'deki madenciliğin hızla bu şekilde yer almasını inşallah sağlamış olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Özel sektörün artık bütün mekanize sistemleri yurtdışından alarak buraya ithal ettiği yalnız onunla kalmayıp burada ürettiği sistemlerdir.

BAŞBAKAN'IN POSTERİ ÖNÜNDE KONUŞMUŞTU

Taner Yıldız, Başbakan Erdoğan'ın madende asılı posteri önünde ise şunları söylemişti:

"Sayın Başbakanımızın posterini buraya asmışsınız. O işte bu şartlara gece demeden gündüz demeden uğraşan, çalışan, didinen ve sağlını bile bu manada sıkıntıya sokan birisidir."