BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

8 Şubat 2013 Basın Özeti

İngiltere'de dana eti yerine at eti bulunan ürün gazetelere konu oluyor. Financial Times da İngiliz futbol ligindeki yeni bütçe disiplinini haber veriyor.

Abone ol

Independent'ın manşetinde, hükümetin lise düzeyindeki bir sınav sisteminde yapmak istediğini söylediği değişiklikten vaz geçmesinin yankısı görülüyor.

Independent sanat merkezli derslerin ileri bir konuma geçeceğini yazıyor, oysa hükümetin bu tür derslerin ağırlığını azaltmaya çalıştığını belirtiyor.

"Beni kürtaja zorladı"

Independent da olduğu gibi Daily Telegraph'ın da ilk sayfasında bir kadının fotoğrafı dikkat çekiyor.

Daily Telegraph, eski enerji bakanı Chris Huhne'ın eski karısının "evliyken beni kürtaja zorladı" sözlerini öne çıkarıyor.

Eski enerji bakanının karısının sayfalara böyle yansımasının nedeni süren bir dava.

Davanın merkezinde bakanın bir trafik suçuyla bağlantılı olarak yalan beyan vermesi bulunuyor; Huhne bu nedenle parlamento üyeliğinden istifa ettiğini hafta başında açıklamıştı.

"At eti ürün çektirdi"

İngiltere'nin en büyük market zincirlerinden birinin raflarında da satılan bir dondurulmuş gıda ile ilgili haber Independent ve Daily Telegraph'ın ilk sayfasında.

Dana eti yerine at etli olduğu belirlenen lazanyanın 180 bin kutusunun raflardan çekildiğini bildiriyor Daily Telegraph.

"Kötü bilanço puan kırdıracak"

Ayrı bir tüzel kişiliği olan futbol liginde bütçe açık sınırını aşan kulüplere puan cezası verilebilmesini öngören uygulama üzerinde anlaşma sağlandığını Financial Times bildiriyor.

Buna göre Premier League kulüpleri belli bir açık miktarını aşarsa ilgili bir komiteye sevkedilebilecek, bu komitenin de puan kesme yetkisi olacak.

"Mr Bean'e rekor sigorta"

Televizyon ekranlarından tanınan Mr Bean karakterini canlandıran İngiliz oyuncu Rowan Atkinson'ın bir rekora imza attığını Times ve Telegraph'ın satırlarında okuyoruz.

Haberde, Mr Bean'in 2011'de spor arabasını ağaca çarptığı aktarılıyor; sigorta şirketleri 910 bin sterlin tamirat parası vermeyi kabul ediyor.

Gazetelerin haberine göre rekor sigorta ödemesini yapan şirket, tamiratın, yeni bir otomobil alınmasından daha hesaplı olacağı için ödeme yapmayı kabul ediyor ama primleri de yükseltiyor.

Otomobilin bir sene sonra kullanıma hazır hale geleceği de aktarılıyor.

"İran'ın Srebrenica'sı"

1979'daki İran İslam Devrimi sonrasında binlerce kişinin öldürüldüğü iddiaları hakkında oluşturulan mahkemenin dün ilan ettiği sonuç Independent'ın dünya haberlerinde öne çıkıyor.

Independent, La Hey'deki İran Mahkemesi'nin aralarında solcuların da bulunduğu 15-20 bin kişinin, destek verdikleri devrimin liderleri tarafından öldürüldükleri sonucuna vardığını, bunu da Bosna'daki toplu kıyımdan esinlenerek "İran'ın Srebrenica"sı olarak nitelediğini aktarıyor.

Öldürülenler kişilere İslam'a geçme seçeneği sunulduğunun reddedenlerin öldürüldüğünün tespit edildiği de Independent'ın aktardığı ayrıntılar arasında.

Hitchcock ve Lincoln

Gazetelerin sayfalarında dev sinema ilanları görülüyor.

Kuzuların Sessizliği filminin kahramanı Anthony Hopkins'in İngiliz sinema devi Alfred Hitchcock'u canlandırdığı Hitchcock ve Sol Ayağım filminin baş rol oyuncusu Daniel Day Lewis'in Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Abraham Lincoln'ü canlandırdığı Lincoln filmleri bunlar.

İlanlarda filmlerin bugünden itibaren beyaz perdeye yansıtılacağı söyleniyor.