BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

76 Milyonun hükümetiyiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Biz belli bir grubun veya kesimin hükümeti değiliz; biz 76 milyonun hükümetiyiz” dedi.<br/>Orman v...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Biz belli bir grubun veya kesimin hükümeti değiliz; biz 76 milyonun hükümetiyiz” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin Adıyaman İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu. İl Başkanı Halil İbrahim Fırat’ın açılış konuşmasının ardından Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da selamlama konuşması yaptı. Bakan Veysel Eroğlu konuşmasında, Türkiye’nin önünü kesmek için hem yurt içinde hem yurt dışında çalışmalar yapıldığını ve Türkiye’nin yükselmesini istemeyen ve AK Parti’nin oyları azalsın diye gayret edenlerin olduğunu söyledi. Demokratik Açılım paketleriyle ilgili ise Bakan Eroğlu, şunları söyledi:
“Türkiye bir mozaiktir. İnanç mozaiği olsun, mezhep mozaiği olsun bunlar çeşitliliktir. Yaradılanı seviyoruz Yaradan’dan ötürü. Bizim için hiçbirinin birbirinden farkı yok. Bakın demokratik açılımda hiç hayal edilmeyecek şeyler yaptık. Alevi kardeşlerimiz için, diğer etnik unsurlar için büyük açılımlar yaptık. Onları insan oldukları için seviyoruz. Biz sadece bir grubun ya da sadece bir kesimin hükümeti değiliz. Hükümet 76 milyonun hükümetidir. Herkesi seviyoruz, herkese hizmet götürüyoruz. Bizden önce yeteri kadar inanç hürriyeti, fikir hürriyeti var mıydı? Yoktu. Ama şuan en büyük hürriyetler bizim dönemimizde başladı. Bu hükümet gelir gelmez ayağının tozuyla olağan üstü hali kaldıran bir hükümettir. Bizler elimizden gelen özgürlükleri sunmaya devam edeceğiz. Ama birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi hiç bozmamamız lazım. Biz büyük Türkiye’yi kurmak istiyoruz. Demokratik açılımın gayesi budur.”
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye’nin, düşmanlarıyla birlikte olmakla suçlayarak, “Şimdi Kılıçdaroğlu’nun dostlarına bakalım. Bir tarafta darbeci Sisi, bir tarafta halkına zulmeden diktatör Esed, öbür taraftan Türkiye’nin karşısında olan Maliki. Düşmanımın düşmanı dostumdur mantığında. Kim Türkiye’nin düşmanıysa ve halkına zulmediyorsa ana muhalefet onlarla beraber görünmeye çalışıyor. Maalesef Türkiye için acı bir tablodur. Siyaseten ana muhalefetin böyle yapması bizim işimize gelir, siyaseten böyle yaptığı müddetçe halk bizi iktidar yapar ama bu ülke için yazık. Hakikaten yazık. Gittiği her yerde kendi Başbakanını, kendi ülkesini kötüleyen bir ana muhalefet lideri var. Yeter ki bu iktidar gitsin isterse ülke batsın diyen bir ana muhalefet lideri var” dedi.
(İHA)