BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

7 yıldır beklenen derbiye kalp dayanmaz

İzmir'de 7 yıllık aradan sonra Karşıyaka ve Göztepe karşı karşıya gelecek!

Abone ol

Göztepe-Karşıyaka derbisi tam 7 yıl sonra bir kez daha İzmir'i futbola kilitledi. 7 yıllık süreçte 3. Lig'i de görmesine karşın yeniden Bank Asya 1. Lig'e dönen Göztepe ile Karşıyaka'nın maçını 60 bin taraftarın tribünden izlemesi bekleniyor.

Göztepe ile Karşıyaka arasında 7 yıl aradan sonra oynanacak İzmir derbisinde güvenlik önlemleri konusunda çalışmalar, İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Muzaffer Sürücü koordinasyonunda sürdürülüyor.

Emniyet yetkilileri, her iki takımın taraftar temsilcileriyle ve ulaşım konusundaki ilgili kurumlarla yaptıkları toplantıda, Karşıyaka taraftarının maçın yapılacağı Atatürk Stadı'na ulaşımının toplu olarak sağlanmasını kararlaştırdı.

Toplam 2 bin 500 bilet ayrılan Karşıyaka kulübü taraftarlarının, maç günü Karşıyaka İstasyonu'nda toplanacağı, İZBAN tarafından tahsis edilecek trenlerle Halkapınar istasyonuna ve buradan da yaya olarak Atatürk Stadı'na götürülecekleri bildirildi.

Emniyet yetkilileri, alınacak önlemlerle, taraftarın kara yolu ya da deniz yoluyla stada gelişine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Her iki takımın taraftar temsilcileriyle yapılan görüşmelerde, yürürlükteki yeni yasadaki taraftarlarla ilgili maddeler ve yaptırımları hakkında bilgi verilirken, tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulunuldu. Her iki takımın taraftar temsilcilerinin de gerekli dikkati göstererek müsabakanın centilmenlik içinde geçmesi için üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını söyledikleri öğrenildi.

Maçta alınacak tedbirlerle ilgili emniyet yetkililerinin yarın ve maç günü de birer toplantı yapacakları öğrenildi.