BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

66 aylıkla 72 aylıkların sınıfı farklı

Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, yeni uygulamaya ilişkin yapılanmalarını anlattı

Abone ol

Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, 750’ye yakın çocuğun çeşitli bölgelerde bulunan Fatih Kolejlerinde eğitim hayatına başlayacaklarını belirterek, “Fatih Eğitim Kurumları olarak 4+4+4’e hazırız. 66 aylık çocuklarımız ile 72 aylık çocuklarımız ayrı sınıflarda eğitim alacak. Bu çok önemsediğimiz bir konu. Çocuklarımız 20 kişilik sınıflarda 2 öğretmen ile eğitim hayatına başlayacak” açıklamasını yaptı.

Birinci sınıflara okul zili 1 hafta önce, yani 10 Eylül’de çalacak. Bu yıl ilk defa uygulamaya konulan 4+4+4 sistemi ile 66 ay ile 72 ay arasındaki çocuklar 1. sınıfa başlayacak. 4+4+4 sistemi ilk kez bu yıl uygulanacak ve çoğu okulda sınıf sayısının artışı, ek bina yapılandırılması gibi konular gündemde. Fatih Eğitim Kurumları ise 4+4+4 sistemine hem fiziksel hem de eğitim anlamında hazır olduğunu açıkladı.

Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kıcıroğlu, okullarındaki fiziki tüm şartların çocuklara göre yenilendiğini belirterek, “Lavabolarımızı çocuklarımıza uygun hale getirdik. Öğrencilerimizin boylarına göre sıralar hazırlandı. Yemekhanelere küçük masalar ve sandalyeler konuldu ve çocuklarımız için özel oyun yerleri ayarlandı” diye konuştu.

Eğitim ile ilgili de birçok önlem aldıklarını açıklayan Kıcıroğlu, 66 aylık çocukların en çok annelerinden ayrılmalarının zor olacağını göz önüne aldıklarını ifade ederek, bu yıl 1. sınıfa başlayan tüm çocukların öğretmenlerinin bayan olacağını söyledi.

Kıcıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm sınıflarımıza 2 öğretmen verdik. Her sınıfın bir ana bir de yardımcı öğretmeni olacak. Bu çocuklarımız çizgi filmler, eğitici oyunlar gibi çeşitli eğitici çalışmalarla yazmaya hazır hale getirilecek. Bu çocuklarımız ses öğretimine ve okuma yazma etkinliklerine 12 haftalık hazırlık çalışmalarından sonra başlayacak. 12 hafta boyunca grup oyunları, el kas gelişim faaliyetleri gibi çalışmalar uygulanacak.