BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  GÜNCEL

6 çocuğun öldüğü yangın hakkında şok iddia!

DİYARBAKIR'da 6 çocuğun yanarak can verdiği Kur’an kursunun yatılı olmamasına rağmen yatılı olarak kullanıldığı iddia edildi.

Abone ol

DİYARBAKIR’ın Kulp ilçesinde çıkan yangın sonucu 6 çocuğun yanarak can verdiği, 6 çocuğun da ölümden döndüğü Kur’an kursunun yatılı olmamasına rağmen yatılı bir dershane olarak kullanıldığı ifade edildi.

İddialara göre yangın kursta ısınma sisteminin bulunmaması nedeniyle seyyar kurulan ısıtıcılardan kaynaklandı. Kulp Eğitim Sen Temsilciliği Yöneticisi Mazlum Demir, yangının nasıl meydana geldiğini şu şekilde anlattı, “Kursta ısıtıcı belirli saatlerde yakılıyormuş. Uyuma vakti geldiğinde bu ısıtıcılar kapatılıyormuş. Çocukların söylediğine göre, ısıtıcının alt ayakları yok. Sabitlemek için altına yastık konuluyormuş. Belirli saatte kapatılması unutulunca yastık tutuşmuş olmalı ve yangın bu şekilde çıkmış diye düşünüyoruz”

Ayrıca, kursta kadrolu eğitimcilerin bulunmadığı kursun eğitmenlerinin ise fahri olarak belirlendiği ve bu eğitmenlerin çocuklara okulu bırakmaya teşvik ettiği de iddialar arasında. Edindiğimiz bilgiye göre; zaten çocukların büyük bölümü ya açık liseye kayıtlı ya da okulu bırakmış durumda.

KURS RESMİ OLARAK YATILI DEĞİL Mİ?

Kursun denetimsiz olduğuna dair iddiaların kendilerine iletildiğini belirten Demir, “Hatta kursun yatılı bir kurs olmadığı söyleniyor. Resmi olarak bunun altyapısının yapılmaya çalışıldığı ancak resmiyette gündüz kursu olarak geçtiği iletildi. Ancak burası uzun zamandır yatılı olarak faaliyet gösteriyor. Yatılı olmasıyla birlikte de öğrenciler okulu bırakıyor ya da açık liseye kayıt yaptırarak eğitime devam etmiyor. Bu sıradan bir yangın değil, nedenleri, sonuçları üzerinden geniş ele alınması gereken bir husustur. Bu olay üzerinden bu mesele bir kez daha titizlikle gündeme alınmalı ve çözülmelidir” diye konuştu.

"BU TÜR YERLERDE DİN EĞİTİMİ ALINMAMALI"

Evrensel'in haberine göre, bu durumlar yaşanırken çocuklarla konuştuklarını aktaran Demir, “Kur’an kursunda artık bize böyle giyineceğimiz söylendi. Başka şekilde giyinmeyin dediler’ yanıtı aldık” dedi. Demir, “Bir kez daha bu baskıcı ve denetimsiz faaliyet gösteren bu kursların incelenmesi gerektiği açığa çıktı. Bu ölümler artık yeni bir durumun yaşanmaması için ders olmalıdır” dedi. Demir, “Bizler dini eğitimin alınmasına karşı değiliz ancak bu tür yerlerde alınmasını kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.