BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

58 yıl sonra görmeye başlayan kadının ilk isteği

Adıyaman’da 2 yaşında iken geçirdiği kızamık hastalığı nedeniyle iki gözü de kör olan 60 yaşındaki Hatice Ulumtaş, 58 yıl sonra dünyayı yeni...

Abone ol

Adıyaman’da 2 yaşında iken geçirdiği kızamık hastalığı nedeniyle iki gözü de kör olan 60 yaşındaki Hatice Ulumtaş, 58 yıl sonra dünyayı yeniden görmenin mutluluğunu yaşıyor. Ulumtaş, ilk isteğininse Kâbe’yi görmek olduğunu söyledi.
Eşi 27 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden, iki çocuk annesi Hatice Ulumtaş, dünyaya ikinci kez gözlerini açtı. Dosteli Derneği’nin girişimiyle kornea nakli yaptırmak için Konya Numune Hastanesi’nde sıraya giren Hatice Ulumtaş’a, 7 aylık beklemenin ardından nakil gerçekleşti. Başarılı bir ameliyatla kornea nakli yapılan Ulumtaş, ameliyat sonrası kısmen görmeye başladı. Bir ay içerisinde Hatice Ulumtaş’ın sağlıklı bir şekilde görmesi bekleniyor. Sağ gözüne nakil yapılan Hatice Ulumtaş’ın sol gözüne ise protez takılacak.

“KABE’Yİ VE ÇOCUKLARIMI GÖRMEK İSTİYORUM”
Hastaneden taburcu edilerek Adıyaman’daki evine getirilen Hatice Ulumtaş, gözündeki bandajın çıkarılacağı günü bekliyor. 58 yıl boyunca karanlık bir dünyada yaşadığını, gözleri açılır açılmaz Kabe’yi ve çocuklarını görmeyi istediğini kaydeden Ulumtaş, “2 yaşında kızamık çıkardığımda yeterli tedavi imkanına sahip olmadığımız için gözlerimi kaybettim. Yıllar sonra Dosteli Derneği bize öncülük etti ve kornea nakli yapıldı. Ameliyat sonrası gözlerim 15 gün sargıda kalacak, 1 ay sonra tam göreceğim. Ameliyat sonrası doktorun elini gördüm, ilacı damlattıklarında eli gölge gibi görebiliyorum. Gözüm açıldığında Kabe’yi görmek isterim. Çocuklarımı, torunlarımı görmek isterim. Dünyanın özlemini çok çektim onu görmek isterim. Yıllarca çok çile çektim. Bu çocukları bu halimle büyüttüm. Çocuklarımın yüzünü merak ediyorum. İçten çocuklarımın çok güzel olduğunu biliyorum ama dıştan çok merak ediyorum” dedi.
(İHA)