BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bakan’ın simit isyanı: Susam bahane, zam şahane

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, simit fiyatlarındaki artışa tepki göstererek, “Susama artış 6 kuruş. 6 kuruşluk bir artışta ka...

Abone ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, simit fiyatlarındaki artışa tepki göstererek, “Susama artış 6 kuruş. 6 kuruşluk bir artışta kalkıp da 1 liralık simidi 140 kuruş yaptığınız zaman, yani yüzde 40 zam varmış gibi yansıttığınız zaman bu gariban vatandaşımıza zarar vermektir. Susam gerçekten bahane, zam şahane” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında ‘Biyoyakıt ve Tarım Ürünleriyle İlgiyi İşbirliği’ protokolü imzalandı. Burada simit fiyatlarındaki artışla ilgili bir soru yöneltilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "6 kuruşluk bir artışta kalkıp da 1 liralık simidi 140 kuruş yaptığınız zaman, yani yüzde 40 zam varmış gibi yansıttığınız zaman, bu gariban vatandaşımıza zarar vermektir. İstanbul’da Beşiktaş ilçesindeki bazı simit üreticileri zam yaptı. Diğer şehirlerimizde ise buna uyulmadı. Ama susam gerçekten bahane, zam şahane" diye konuştu.
CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş de simit zammını "Susam bahane, zam şahane” diyerek eleştirmişti.
(İHA)