BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

5-10 sahtekar sabote etti

Kurmaylar konuşuyor, birleşme fiyaskosunun detayları ortaya çıkıyor.

Abone ol

ANAP ve DP fiyaskosunun ayrıntıları netleşiyor. Her iki partinin kurmayları konuştukça gerçekler bir bir ortaya çıkıyor.

Sinan Aygün'ün korsan liste sunduğu iddiasından sonra gözler Celal Adan ve Süleyman Sarıbaş'a çevrildi. Star yazarı Şamil Tayyar'a konuşan Adan, ‘SÖ. et, ANAP’ı kapatıp gelsinler’ sözüne itiraz etti.

Fiyasko sürecini anlatan Adan'ın en çarpıcı sözüoldu. Adan sahtekarlardan bahsetti ama isim vermedi. Fiyaskoya iki gerekçe sıraladı:

 ‘Birincisi, milletvekili olmak isteyenler yığınak yaptı. İkincisi, süreç çok kısaydı. Biliyorum, hem Ağar hem Mumcu, bu birlikteliği en fazla isteyenlerdi. Ama 5-10 sahtekar bu işi sabote ettiler.’

Adan, yakın çalışma arkadaşı Ağar’ın ise yeniden DP’nin başına dönmesi gerektiğini düşünüyor: ‘Ortada bütünleştirici başka isim yok. Sayın Ağar yeniden partinin başında olmalı. Hep birlikte yeni dönemi iyi değerlendirmeliyiz.’

Tayyar'ın görüştüğü bir diğer isim ANAP'lı Süleyman Sarıbaştı. Sarıbaş hüsranı tamamen menfaate bağladı. İşte Sarıbaş'ın fiyasko sürecine dair tespitleri:

"Sayın Ağar bu süreci iyi götüremedi, bizimki de (Mumcu) çok telaşlı davrandı, kendisine sürekli kazık atılacağını düşündü. Milletvekili olmak isteyen çok kişi de ortalığı karıştı. Özetle kardeşim bu iş niye bozuldu biliyor musunuz, tamamen menfaat."