BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

40 yıllık savaşın ilk görüşmeleri sona erdi

Filipin hükümeti ile komünist gerillalar arasında 40 yıldır süren savaşın gayri resmi görüşmeleri sona erdi

Abone ol

Filipin hükümeti ile komünist gerillalar arasında yapılan gayri resmi görüşmeler tamamlandı. Resmi görüşmeler Şubatta yapılacak

Filipinler hükümetiyle komünist gerillalar arasında 40 yıldan uzun zamandır devam eden savaşı sona erdirmek için Norveç'in arabuluculuğunda yapılan gayrı resmi görüşmeler sona erdi.

Taraflar, Norveç'in başkenti Oslo'da 5 gün süren hazırlık görüşmelerinin sonunda ortak bildiri imzalayarak, asıl görüşmelerin Oslo'da 15-21 Şubat günlerinde yapılmasında mutabık kaldı.

Görüşmelerin gündemi konusunda da anlaşan taraflar, tutuklu gerillaların süratle serbest bırakılması için çalışmak için anlaşmaya vardı.

Luzon adasının komutanı Tirso Alcantara'nın da aralarında bulunduğu 14 tutuklunun serbest bırakılması, görüşmenin ana konularından birini oluşturuyor. 

Taraflar arasındaki müzakereler, 1969'dan bu yana Marksist bir devlet kurmak için hükümete karşı savaşan Ulusal Demokratik Cephe'nin 2004'te görüşmelerden çekilmesiyle kesilmişti.

Ulusal Demokratik Cephe, hükümeti, "ABD ve AB'yi, partinin ve silahlı kanadının terörist örgütler listesine alınması için kışkırtmakla" suçluyor.