BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.493,32
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

40 bin öğretmen müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Haziran ve Ağustos aylarında 40 bin yeni öğretmen ataması yapacaklarını söyledi

Abone ol

Meclis Genel Kurulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik öngören tasarıyla ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, eğitime ayrılan bütçenin AKP hükümetleri döneminde birinci sırada yer aldığını söyledi. AKP döneminde okullaşma oranının yüzde 100’e yaklaştığını, kız çocuklarının okullaşmasında başarı elde ettiklerini ifade eden Çubukçu Haziran ve Ağustos aylarında 40 bin yeni öğretmen atayacaklarını da kaydetti.

Tasarı hakkında bilgi veren Çubukçu, ilköğretim müfettişliğine yapılan atamalarda, diğer denetim elemanları gibi bir süre öğretmenlik yapmak, 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak, sınavda başarılı olmak gibi şartların arandığını kaydetti. Tasarıyla ilköğretim müfettişliği unvanının eğitim müfettişi olarak değiştirileceğini de ifade eden Çubukçu YİBO’larla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. YİBO’ların kısmen tasfiye edilmesi gibi konuların bakanlığının gündeminde olduğunu söyleyen Çubukçu şunları söyledi:

“YİBO'ların tamamını genelleyecek şekilde, ağır ithamlarla, taciz, tecavüz, şiddet gibi ve başka ithamlarla değerlendirilmesini, tatsız, toplum olarak vicdanımızı kanatan, bizleri de derinden sarsan olaylar üzerinden siyaset yapmak, üretmek çok yakışık almıyor. Söz konusu çocuklar olduğunda, siyasi partiler olarak şu konuda mutabık olmalıyız; kimse burada vicdan ve merhamet yarıştırmasın.

Hassasiyet noktasında, hepimiz aynı hassasiyeti taşıyoruz. Çocuklar söz konusu olduğunda, özellikle meslek hayatının uzun bir bölümünü çocuk haklarında çalışmalar yapmış biri olarak, şunu ifade etmek isterim ki; bu konuda en yüksek hassasiyete sahip insanlardan birisiyim.

Bir siyasi kimlik üzerinden yola çıkarak veya olayları bir bölgeye sıkıştırarak, o çerçevede değerlendirip, vicdan ve izan sınırları dışında bir siyasi suçlamaya bunları dönüştürmek, insaf dışı. Bunlar siyasi çerçevede ele alınmayacak kadar hassas konular. YİBO'da yaşanan hadise, sayısı çok fazla olan bu kurumların içinde yaşanan hadiseler, ümit ediyorum ki, -böyle kalması için çaba göstereceğiz- münferit ve tekil hadiseler olsun ve başka çocuklar bu manada zarar görmesin.”