BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

40 Bin lira bulunursa yürüyebilecek

Adana’da, doğum sırasında beyin kanaması geçiren ve yürüme kabiliyetini yitiren 11 yaşındaki Makbule Gülşah Canbolat, 40 bin lira bulunabili...

Abone ol

Adana’da, doğum sırasında beyin kanaması geçiren ve yürüme kabiliyetini yitiren 11 yaşındaki Makbule Gülşah Canbolat, 40 bin lira bulunabilirse ameliyat olup yürüyebilecek.
İlkay Kiver (32) 2000 yılında Ertuğrul Canbolat (33) ile evlendi. Bu evlilikten 2002 yılında Makbule Gülşah Canbolat (11) ismini verdikleri bir kız çocukları oldu. Ancak Makbule Gülşah Canbolat doğum sırasında beyin kanaması geçirdiği için 21 gün yoğun bakımda yattı. Hayata tutunan Makbule Gülşah Canbolat kısmi felç kalarak yürüme kabiliyetini yitirip sağ elini kullanamaz hale geldi. Anne İlkay Kiver, kızının hayata tutunması için mücadele ederken eşinin uyuşturucu tacirliği yapığını öğrenerek boşanma davası açtı. Kiver 2004 yılında eşinden boşandı. 4 yıl sonra Kiver’in eski eşi uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla cezaevine girdi. Kiver, annesi ve babasının yanına yerleşti. Babası da bu arada kap krizi geçirerek çalışırken hayatını kaybetti. Babasının ölümünün ardından aldığı 750 lira maaşın 250’si Kiver’e 500 lirası ise annesine bağlandı. Kızını okula götürüp getirdiği onun bakımı için uğraştığı için çalışamayan Kiver, babasından kayan maaş ile geçinmeye çalışıyor.
Kiver, kızının arkadaşlarının sokakta oynarken kendi kızının eve hapsolmasının çok zor bir durum olduğunu belirterek, "Kızımın akülü ve tekerlekli sandalyesi var. Onu ben dışarı çıkartıp gezdiriyorum ama artık büyüdü her şeyine ben yetişemiyorum. Sağ kolu tutmadığı için yazamıyor okulda sadece okuyor. Doktorlar bu durumun bir ameliyat ile geçebileceğini söylüyor ancak 40 bin lira para istiyorlar. Benim bu parayı verebilecek ekonomik gücüm yok. Ne yapacağımı şaşırdım kızımın yürümesini istiyorum. En azından kendi ihtiyaçlarını gidersin istiyorum" dedi.
Makbule Gülşah Canbolat ise arkadaşları sokakta, okulda koşup oynarken kendisinin sadece onlara baktığını söyleyerek, "Ben de arkadaşlarım gibi koşup oynamak istiyorum. Onları koşarken görüce çok üzülüyorum. Ama maddi gücümüz olmadığı için ameliyat olamıyorum. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan bu konuda yardım istiyorum. Bende herkes gibi bisiklet sürmek istiyorum" diye konuştu.
(İHA)