BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
HABER /  DÜNYA

4 Yaşındaki Şeyma’nın dramı

Yozgat’ta 6 farklı sağlık sorunuyla dünyaya gelen 4 yaşındaki Şeyma Akbaş, 5’inici kez anjio olacak. <br/>Yozgat’ın İnceçayır köyünde Aysel ...

Abone ol

Yozgat’ta 6 farklı sağlık sorunuyla dünyaya gelen 4 yaşındaki Şeyma Akbaş, 5’inici kez anjio olacak.
Yozgat’ın İnceçayır köyünde Aysel ve Alparslan Akbaş çiftinin dünyaya gelen ilk çocuğu olan Şeyma Sedef Akbaş, doğumunun ardından kalbinde iki ayrı delik, kalbe giden iki ana damarda sorun olduğu, sol akciğerinin bulunmadığı, yemek borusuyla solunum yolu arasında bir delik olduğu tespit edildi. Doğar doğmaz, yaşam mücadelesine giren Şeyma için doktorlar uzun süre yaşamasının mümkün olmadığını söylemişti. Solunum sıkıntısı nedeniyle 2 yaşına kadar burundan girilen hortum sayesinde sıvı gıdalarla beslenen küçük Şeyma’ya 24 Aralık Salı günü 5. kez anjio yapılacak.
Baba Alpaslan Akbaş, kızı Şeyma’yı sürekli sağlık kontrolüne götürdüklerini, fakat kızının hala aynı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Çocuk büyüdükçe damarların yeterince gelişmediğinden dolayı anjio olması gerektiğini ifade eden Baba Akbaş, “Kızım daha önce 4 defa anjio oldu önümüzdeki günlerde 5’inci defa anjio olacak. Çocuğum sürekli oksijen tüpüne bağlı yaşıyor. 4 saat aralıklarla oksijen tüpüne bağlanması geriyor. Eğer bağlanmazsa ellerinde yüzlerinde morarmalar oluyor, nefes alamıyor. Çocuğumun bu durumuna çok üzülüyorum. Benim maddi imkanım çok kısıtlı olduğu için çocuğumu tedavi ettirirken büyük sıkıntı çekiyorum. Asgari ücretle akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışıyorum. Sürekli Ankara’ya gidip geldiğim için yol parasını dahi karşılayamıyorum. Kullandığımız ilaçlar çok pahalı, ilaçların yüzdesini bile ödeyemiyorum. Bez ve mama kullanıyorum. Ben kendim için bir şey istemiyorum, çocuğumun tedavisinin yapılmasını istiyorum. Devletimizden yardım bekliyorum” dedi.
Anne Aysel Akbaş’ta aynı ifadeleri kullanarak, küçük Şeyma’nın iyileşmesi için yetkilerden yardım istediklerini söyledi. Anne Akbaş, “Büyük üzüntü yaşıyoruz. Çocuğumun iyileşmesini istiyorum. Eşim istasyonda pompacılık yaparak geçimimizi sağlamaya çalışıyor fakat yetmiyor. Devletimizden yardım istiyoruz. Benim çocuğumun da diğer çocuklar gibi koşup oynamasını istiyorum” dedi.
(İHA)