BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.440,44
HABER /  DÜNYA

Bozdağ: Suç duyurusunda bulunuyorum

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ‘yolsuzluk ve rüşvet’ iddialarıyla ilgili soruşturmanın gizliliğini ihlal ettikleri gerekçesiyle savcılar ...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ‘yolsuzluk ve rüşvet’ iddialarıyla ilgili soruşturmanın gizliliğini ihlal ettikleri gerekçesiyle savcılar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Adalet Komisyonu’nda İstanbul’daki yolsuzluk iddialarına yönelik operasyonu değerlendirdi. Bozdağ, ülkeyi yönetenlerin güvenliğin zarar görmemesi için, adalet duygusunun incinmemesi için gayret ettiklerini ifade etti. Bozdağ, AK Parti hükümetlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm imkanlarını milletin hayrına kullanılmasına özen gösterdiğini belirterek, “Yolsuzlukla, yoksullukla mücadele konusunda hükümetlerimiz döneminde 11 yıldır güçlü bir iktidar olarak ortaya koyduğumuz performans, milletimizin onayına da sunuldu, takdiri ortadadır. Türkiye’nin 234 milyar dolarlık bütçesi 2012’de 784 milyar dolara gelmişse, eğer çalma çırpma, yolma yoldurma, Türkiye’nin kaynaklarını bir tarafa transfer etme olsaydı Türkiye bu bütçe rakamlarını yakalayamazdı. Türkiye 27,5 milyar dolar rezervini 140 milyar dolarlara getirip dayandıramaz, bölünmüş yollar, yüksek hızlı trendir yapılamazdı. Bambaşka bir Türkiye olurdu” dedi.

"285. MADDE ÇOK AÇIK"
AK Parti olarak yolsuzluklarla mücadele ettiklerini söyleyen Bozdağ, “Yolsuzlukla mücadelenin bundan sonra da aynı kararlılıkla, hassasiyetle devam edeceğine kimsenin şüphesi olmamalıdır. Eğer bir takım hadiseler oluyor da, bu ülkenin istikrarına, huzuruna, gelişmesine, büyük çerçevesinde olduğuna dair sizin bir takım izleniminiz varsa, bilginiz varsa kirli oyunlar karşısında bunlar nasıl oluyor diyemeyiz. Türk halkının menfaati ne ise, hakkı, hukuku koruma görevi verdi, bizim bunun gereğini yapmamız lazım” şeklinde konuştu.
Hukukun işlemesinden yana olduklarını kaydeden Bozdağ, “Bir iddia varsa, hukuk orada işletilmelidir. Ama hukuk hukuka uygun işlemeli, işletilmeli. Hukuku işletenler, Anayasa ve kanunlara göre bunu işletmeli. Bu işleyişin sağlıklı olması da önemli. Hepimizin yanlışın karşısında sesimizi yükseltmesi lazım. Devam eden soruşturmalarla ilgili Türk Ceza Kanunu’nun 285. maddesi çok açık. Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmenin suç olduğunu açıkça çiziyor, cezaları belli” diye konuştu.

"SAVCIYSA SAVCI, ZABİTSE ZABİT"
Soruşturma ile ilgili bazı gazetelerin, internet sitelerinin haberlerinin olduğunu iddia eden Bozdağ, “Siz burada görevini ihmal ediyor, görevini kötüye kullanıyor dendiği zaman, iddialar ortaya çıktığı zaman bunları kim sızdırıyor? Soruşturmanın gizliliğini savcı ihlal ediyorsa, hangi savcı ihlal ediyor, zabıt katibi yapıyorsa, hangi zabıt katibi yapıyor, kolluk yapıyorsa hangisi yapıyor. Bunu araştırıp bulma ve bu insanların onurunu, haysiyetini, şerefini korumakla ilgili görevli olanların bu onuru koruma noktasındaki gerekli hassasiyeti göstermediği durumda tedbir almak, hukuka sahip çıkmaktır. Sürece müdahale etmek değildir. Ben buradan soruşturmanın gizliliğini ihlal eden savcılarsa savcılar, zabit katipleriyse zabıt katipleri, adli kolluksa adli kolluk hakkında Başbakan Yardımcısı olarak Adalet Komisyonu huzurunda suç duyurusunda bulunuyorum. Herkes görevini yapmalı. Eğer hukukun dışına çıkıyorsa, burada bazı gazetelerle ortak çalışmalar yapılıyorsa, bazı sitelerle ortak çalışma yapıldığına dair insanlarda izlenim uyandırmışsa, bu izlenimi uyandıranlar hakkında da mutlaka hukukun işletilmesi lazım” dedi.
(İHA)