BIST 9.797
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,59
HABER /  DÜNYA

4 metrekarelik evde yaşam mücadelesi

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde 10 yıldır böbrek yetmezliği sorunu yaşayan Orhan Erkenci, annesi ve kardeşi ile birlikte 4 metrekarelik ...

Abone ol

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde 10 yıldır böbrek yetmezliği sorunu yaşayan Orhan Erkenci, annesi ve kardeşi ile birlikte 4 metrekarelik evde yaşam mücadelesi veriyor. Orhan Erkenci’nin annesi 65 yaşındaki Nezihe Erkenci ise merdiven silerek aileye katkı sağlamaya çalışıyor.
Evde tuvalet ve banyosu olmayan aile, ihtiyaçlarını komşularının evinde görerek hayatlarını sürdürüyor. 3 ayda bir devletten maaş alan aile, yardım bekliyor.
41 yaşındaki Orhan Erkenci, sağlıklı bir evde yaşamak istediğini ve yetkililerin sesine kulak vermelerini istedi. 10 yıldır böbrek yetmezliği rahatsızlığı ile savaştığını belirten Erkenci, kendisinin bu hastalıktan dolayı hiçbir iş yapamadığını ve çok zorlandığını belirtti.

"EVİMİZDE BANYOMUZ VE TUVALETİMİZ YOK"
Erkenci, kendisinin sağlıklı şartlarda ve sağlıklı gıda takviyesi ile beslenmesi gerektiğini söyleyerek ,"Biz, annem ve kardeşim 4 metrekarelik evde yaşamamızı sürdürüyoruz. Evimizde banyomuz ve tuvaletimiz yok. Tuvalet ihtiyacımızı komşudan giderebiliyoruz. Banyo ihtiyacımızı ise leğende yıkanarak gidermeye çalışıyoruz. Bu sağlıksız koşullarda benim rahatsızlığımın zorluğunu iki katına çıkarıyor. Bunun yanı sıra da sağlıklı gıdalar ile beslenmem lazım ancak maddi durumumuz da çok kötü olduğu için bu ihtiyaçlarımızı da karşılayamıyoruz. 3 ayda bir sadece devletten 800 TL maaş alıyoruz. O da hiçbir ihtiyacımızı karşılamaya yetmiyor. Bir an önce bize yardım edilmesini bekliyorum" dedi.

"MERDİVEN SİLEREK AİLEME KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUM"
65 yaşındaki anne Nezihe Erkenci ise astım ve bronşit rahatsızlığının olduğunu, ilerlemiş yaşına rağmen merdiven silmeye gittiğini söyledi. Nezihe Erkenci, "Evimi geçindirmek için merdiven silmeye gidiyorum. Yıllardır bir rahat yüzü göremedim. Ayda 100 lira kazanabilmek için merdiven siliyorum. Umarım sesimizi duyan olur ve bize yardım eden olur" diye konuştu.
(İHA)