BIST 10.277
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.379,47
HABER /  GÜNCEL

4 kişilik asansöre 9 kişi binince...

Çekmeköy'de 4 kişilik asansöre 9 kişi binince az daha facia yaşanıyordu. Asansörde bulunanlardan bir kadının bacağı kırıldı.

Abone ol

Ümraniye'de, düğün salonunun 4 kişilik asansörüne 9 kişi bindi. Aşırı yük sebebiyle halatları boşalan asansör, hızla 5'inci kattan aşağı düştü.. Zemine çakılmadan aniden duran asansördeki bir kadının ise bacağı kırıldı.

Olay, Taşdelen Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerindeki bir düğün salonunda saat 00.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, 5'inci kattaki düğün salonundan ayrılmak isteyen 3'ü çocuk 9 kişi asansöre bindi. Aşırı yük sebebiyle 4 kişilik olan asansörün halatları boşaldı. Asansör, hızla zemine doğru inmeye başladı. Şans eseri asansör zemine çakılmadan sert şekilde durdu.

Asansörde bulunan 9 kişi kapı açılmayınca içeride mahsur kaldı. Düğüne katılan davetliler, olay sebebiyle büyük panik yaşadı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiyenin çalışmasıyla asansörden çıkartılan vatandaşlara olay yerinde bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. Olayda, bacağı kırılan bir kadın ile hafif yaralanan diğer 8 kişi, ambulans ve özel araçlarla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Asansörün halatlarının kopmaması olası facianın önüne geçti.