BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de ön seçim heyecanı başladı

ÇANAKKALE'de, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), milletvekili aday adaylarını belirlemek için yapılan ön seçim, saat 08.00'de oy kullanma işlemiyle başladı.

Abone ol

İl genelinde 33 sandıkta oy kullanacak 10 bin 121 üye, toplam 15 aday adayı arasından, 12 Haziran'daki genel seçimde CHP'nin Çanakkale'deki 4 milletvekili adayını belirlemek için sandık başına gitmeye başladı.

Aday adaylarının çoğu Çanakkale merkezinde oy kullanılan Nedime Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne kamp kurdu. Aday adayları, oy kullanmaya gelen üyeleri kapıda karşılayıp son kez destek istedi. Aday adaylarının tamamı, ön seçimin yapılmasından duydukları memnuniyeti ifade ederek, bunun yarattığı heyecanın CHP'yi iktidar yapacağına inandıklarını belirtti.

CHP Merkez İlçe Başkanı avukat Hakan Evirgen "Bugün CHP üyeleri, partiye sahip çıkma, demokrasi kurallarını en iyi şekilde işletmek adına büyük bir heyecanla oy kullanıyor. CHP'deki bu heyecanın ve inancın, kendi milletvekili belirleme anlayışının 12 Haziran'da yapılacak genel seçimde partimizi iktidar yapacağına inanıyorum. Bugün yapılan aslında bir parti içi seçim değil. Burada üyelerimiz milletvekilini belirliyor. Liderlerin 2 dudağı arasındaki kader belirleme hakkını üyelerimiz kendileri kullanıyor. Bu Türkiye'ye çok partili sistemi ve demokrasiyi getiren partimize yakışan bir durumdur. Ön seçimlerin artık geleneksel hale gelmesini temenni ediyoruz" dedi.

CHP 29 İLDE ÖN SEÇİME GİDİYOR

Aday adayları Mustafa Ege, Şükrü Kemerli, Fikriye Kızılkeçi, Ahmet Küçük, Bülent Öz, İsmail Özay, Ali Sarıbaş, Mustafa Serdar Soydan, Altan Tuna, Hüseyin Acar, İsmail Aga, Nurşen Albayrak, Turgut Çamer, Cengiz Demirel ve Emin Doğan'ın yarıştığı ön seçimde üyelerin oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek ve ardından sayıma geçilecek.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) milletvekili aday listelerini belirleme çalışması kapsamında, 29 ilde ön seçim yapma kararı almıştı.

Bu karar doğrultusunda seçim takvimi uyarınca bugün Afyon, Amasya, Artvin, Aydın, Bolu, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzincan, Gaziantep, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman, Karabük, Osmaniye, Düzce, Kırklareli ve Muğla illerinde ön seçim gerçekleştiriliyor.

Ayrıca, ön seçim yapılacak illerin bazılarında toplam 10 sıra için MYK tarafından kontenjan aday belirlenebilecek.