BIST 9.055
DOLAR 32,31
EURO 35,10
ALTIN 2.292,53
HABER /  GÜNCEL

4 ağustos 2018 ehliyet sonuçları sorgula MEB açıklanıyor

4 Ağustos ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 50 çoktan seçmeli soruya cevap veren adaylar şimdi MEB'den gelecek ehliyet sınavı sonuçları haberine kilitlendi. 2018 MEB iş takvimine göre 4 Ağustos ehliyet sınav sonuçları 16 Ağustos Perşembe saat 14.00'te açıklanacak. 70 puan üstü alanlar direksiyon sınavına girecek.

Abone ol

MEB ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, 4 Ağustos ehliyet sınavı sonuç sorgulama sayfası girişi ne zaman açılacak soruları sınava giren sürücü adayların gündeminde. 4 Ağustos Cumartesi günü sınava giren adaylara toplam 50 soru soruldu ve ehliyet sınavı için 2 saat süre verildi. MEB 2018 iş takvimine göre 4 Ağustos ehliyet sınav sonuçları 16 Ağustos perşembe günü saat 14.00-16.00 arasında açıklanacak. Sınavdan 70 puan ve üstü alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Direksiyon sınav sonuçları ise 15 dakika içinde sürücü adaylarına bildirilecek. 

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK: 2018 yılında 5 defa yapılacak olan ehliyet sınavlarının üçüncüsü 4 Ağustos Cumartesi günü tamamladı. Sonuçların açıklanmasının ardından, sınavda baraj puanını almayı başaran sürücü adayları bir sonraki aşama olan direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı sınav takvimine göre ehliyet sınav sonuçları 16 Ağustos 2018 Perşembe günü açıklanacak.

EHLİYET SINAVI BARAJ PUANI NEDİR: Yazılı sınavda baraj puanı 70'dir. Bu yıl ilk olarak 10 Şubat'ta yapılan sınavda; 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 tane trafik adabı soruları olmak üzere toplam 50 soruyu adaylar cevapladı. Adaylara yöneltilen 50 sorudan 35 doğru yapanlar, bir sonraki aşama olan direksiyon sınavına girmek için hak kazanabilecek.

DİKKAT BU HATAYA DÜŞTÜYSENİZ SINAVINIZ İPTAL OLACAK!

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB'in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

*Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,
*e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması,
*Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, . Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi *Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması,
*e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,
*Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.