BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

34 PKKlıdan olay çıkaracak talepler

Dağdan inen PKK'lılar öyle talepler ileri sürdüler ki önce DTP içinde kriz yarattı. PKK'lıların programında siyasilerden randevu talepleri de var...

Abone ol

 

Dün geçtikleri birçok yerleşim yeride ve ardından Diyarbakır'da gövde gösterileriyle karşılanan PKK'lılar birbiri ardına talepler sıraladı... Talepler önce DTP'de de kriz yarattı.

 AHMET TÜRK'TEN DTP'LİLERE SAĞDUYULU ÇAĞRI
 DTP Genel Başkanı; gövde gösterisine dönüşen kutlamaları da kastederek DTP'lilere bir çağrıda bulundu... Türk şöyle dedi: Bu ne zafer ne kahramanlık ne yenilgi. Bu barışa atılan bir adım. Türkiye halkıyla empati yapmalıyız. Türkiye kamuoyunda oluşan tepkileri önemsemezsek, sürecin önünü tıkarız. Omuzlarımızdaki yük ağır ama başarabiliriz. Bunu başarmalıyız. Yeter ki duygularımızın yerine aklımızı kullanalım."

Dağdan inen PKK’lılar “Bizi TBMM’ye götürün taleplerimizi iletelim” dediler. PKK'lıların talepleri sadece bununla da kalmadı... Siyasi liderlerle görüşmek; Çankaya Köşkü'ne çıkıp Cumhurbaşkanı'yla bir araya gelmek de talepler arasında...

Talepler DTP'yi de ikiye böldü.  Ahmet Türk “Ortam müsait değil” diyerek talepleri bastırmaya çalışırken Eşbaşkan Emine Ayna öneriye sıcak baktığını dile getirdi. 

TALEPLER DTP'Yİ       İKİYE BÖLDÜ

Meclis'e gitme talebinin önü şöyle açıldı... DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, önceki gece katıldığı TV programında “Bizim davet planımız yok. Ancak artık serbest ve normal vatandaştırlar. Gelirlerse gelirler ve grup toplantısına katılırlar” demişti. Bu sözlerden güç alan PKK'lılar dün Diyarbakır’da "Meclis'e gidelim taleplerimizi iletelim" dediler.

DTP Lideri Türk ise “Ortam müsait değil” diyerek bu talebi bastırmaya çalıştı. Ancak DTP'den başka sesler de çıkmıyor değil.. Eşbaşkan Emine Ayna’nın PKK’lıların talebine sıcak bakması ise partide krize neden oldu.

ŞAHİN, AKP, CHP VE MHP'DEN RANDEVU İSTEYECEKLER

PKK'lılar bir yandan da siyasilerle temasa geçmeye hazırlanıyor... Diyarbakır’dan Ankara’ya geçecek olan 4’ü kadın 8 PKK’lı TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti, CHP ve MHP’den randevu isteyecek.

GÜL VE ERDOĞAN’A MEKTUP YAZDILAR

Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan’a iletilmek üzere yazılan 3 sayfadan oluşan 9 maddelik mektup ise Şırnak Vali Yardımcısı Abdullah Aktaş’a teslim edildi.

BUGÜN DTP İL MECLİSİ'NDE TARTIŞACAKLAR

PKK’lıların Ankara ziyareti ertelenirken kriz, bugün Diyarbakır’da DTP Parti Meclisi toplantısında tartışılacak, karar toplantı sonrasında verilecek.