BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

31 Ocak kanlı mavi süper ay tutulması Oğlak burcu aman dikkat

31 Ocak Çarşamba günü ay tutulması yaşanacak ve bu eşsiz görsel şölen Türkiye'den de izlenebilecek. Peki süper kanlı mavi ay tutulmasının Oğlak burcuna etkileri nasıl olacak, 31 Ocak 2018 kanlı ay tutulması Oğlak burc yorumları haberimizde.

Abone ol

Süper kanlı mavi ay tutulması 31 Ocak Çarşamba 2018 tarihinde gerçekleşecek ve birçok burcu etkileyecek. Türkiye'den de net bir şekilde izlenilecek olan kanlı ay tutulması Oğlak burcunu nasıl etkileyecek? İşte ay tutulmasının Oğlak burcuna etkileri, Oğlak burcu yorumları...

AY TUTULMASI OĞLAK BURCUNA ETKİLERİ: 31 Ocak’ta yaşanacak Tam Ay tutulması ve Dolunayda Oğlak Burcundakiler yardımcı başroldeler. Yani sizi de yakından etkileyecek bir sürece girilmiş durumda. Özellikle ilişkiler ve ilişkilerinizdeki dersler konusunda yeni farkındalıklar kazanabilirsiniz, ilişkileriniz ile ilgili yeni gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ortaklarınız, eşiniz veya varsa evlenme planlarında netlikler oluşmaya başlar fakat Satürn’ün sizin burcunuzda hareket ettiği bu tutulma döneminde hayatın size vermek istediği dersleri almadan ilerlemeniz zor. Aynı hataları yaparak farklı ve mutlu sonuçlar beklemek yerine, hatalarınızdan öğrenerek, değişme zamanı…

SÜPER KANLI MAVİ AY TUTULMASI NEDİR:31 Ocak 2018 Çarşamba günü müthiş bir ay tutulması yaşanacak. Çarşamba günü pek çok ülke gece gökyüzünde ay ile ilgili 3 olayı birden gözlemleyecek. “Kanlı ay” , “Mavi ay” , “Süper ay” 31 Ocak’ta birlikte gerçekleşecek. Bu olay en son 152 sene önce olmuştu. Üçü birarada olacak Kanlı Mavi Süper ay Tutulması Türkiye dahil pek çok ülkeden izlenebilecek.

31 Ocak'ta İstanbul'da saat 16:27 itibariyle, dolunay adını verdiğimiz Güneş – Ay karşıtlığı tam halini alacak. Bu dolunay aynı zamanda bir süper kanlı ay tutulmasına da eşlik edecek!

MAVİ AY VE SÜPER AY NEDİR : ‘Mavi ay’, aynı takvim ayı içinde iki dolunay görülmesine deniyor. Bu olaya 2.5 yılda bir rastlanıyor. ‘Süper ay’ ise, Dünya’ya en yakın olduğu noktada Ay’ın normalden büyük görünmesine verilen ad. Bu olay ise 411 günde bir yaşanıyor.

KANLI AY NEDİR : ‘Kanlı ay’ ise ay tutulması öncesi Dünya’nın gölgesinin Ay’a düşmesiyle oluşuyor.

“Kanlı ay” , “Mavi ay” ve “Süper ay , aynı gecede en son 31 Mart 1866’da biraraya gelmişti. 31 Ocak çarşamba gecesi yaklaşık olarak 1 saat 16 dakika sürecek olan bu olay ülkemizden de ayın doğduğu saatlerde gözlemlenebilecek.

Süper Kanlı Mavi ay tutulması nasıl oluyor: Süper olması dünyaya yakın mesafede olmasından. Kan olayı ise şöyle; bütün tutulmalar tam değildir. Ay ucundan açık da tutulur. Tam ay tutulmalarında ayın etrafında kızıl bir hale oluşmasından dolayı kanlı ay tutulması deniyor. Mavi olması ise bir ay içinde iki dolunay meydana gelmesidir.