BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

300 bin Japon kapımıza dayanacak!

Türkiye'ye gelmesi planlanan Japon turist sayısının önümüzdeki senelerde arttırılması için yapılan toplantıda bakın başka neler ele alındı

Abone ol

Japonya Seyahat Acenteleri Birliği (JATA) tarafından düzenlenen Türkiye Turizm Operasyon Toplantısı'nda, Japonya'dan Türkiye'ye seyahat eden turist sayısının arttırılması, tur niteliğinin ve pazarın geliştirilmesi konuları ele alındı.

Avanos'taki Double Tree by Hilton Avanos Oteli'nde yapılan toplantıya, turizm alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. JATA ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işbirliğinde, Türkiye'ye gelen Japon turist sayısını artırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar da katıldı.

Vali Savaş, toplantıda, Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak, bölgenin tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik yapısı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Selim Biçen de, bölgede faaliyet gösteren Ahiler Kalkınma Ajansı olarak kendilerinin de Kapadokya bölgesinin turizminin geliştirilmesi ve turizm kümelenmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini ve bu doğrultuda her kurumla karşılıklı işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir ise Kapadokya'nın Japon turistler için özel bir yeri olduğunu ve bunu daha kaliteli ve sürdürülebilir hale getirmek için bu paylaşımların daha da artırılmasının faydası olacağını söyledi. Japonların, Kapadokya bölgesi için çok önemli bir pazar ve potansiyel olduğunu belirten Demir, bölge turizmcileri olarak Japonların beklentilerini karşılamak için ellerinden gelen gayreti göstermekte olduklarını dile getirdi. Tur operasyonları hakkında mevcut problemlerin tartışıldığı toplantıda, 2011 yılında 18 milyon Japon'un yurtdışına seyahat edeceğinin tahmin edildiği vurgulandı.

Geçen yıl Japonya'dan Türkiye'ye 195 bin 404 turistin geldiği açıklanan toplantıda, bu rakamın 2013 yılında 300 bine ulaşmasının hedeflendiği bildirildi. Toplantıda, Japonya'dan Türkiye'ye seyahat eden turist sayısının arttırılmasının, tur niteliğinin ve pazarın geliştirilmesi, grup seyahatler için yeni gezi planlarının oluşturulması ile mümkün olacağına dikkat çekildi.