BIST 10.250
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,99
HABER /  GÜNCEL

30 TL verdi tecavüzden kurtuldu!

Evine tanımadığı biri zorla girdi... Tecavüze yeltendi... Ancak 30 TL'yi görünce tecavüzden vazgeçti ama...

Abone ol

Bursa'nın bir ilçesinde zorla girdiği evde 7 yaşındaki yeğeni ile oturan E.A.’ya (30) tecavüze yeltendiği iddia edilen K.H.(21) ağlayan genç kızın verdiği 30 TL ile tecavüz etmekten vazgeçti. Parayı aldıktan sonra tekrar tecavüze yeltenince, bu kez E.A.’nın bağırması sonucu paniğe kapılan K.H., E.A.’yı 7 yerinden bıçakladıktan sonra kaçtı. Devriye gezen polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine koyuldu.

Ailesiyle birlikte yaşayan E.A. dün evde ağabeyinin 7 yaşındaki kızı H.A. ile otururken zilin çalması sonucu kapıyı açınca tanımadığı K.H. ile karşılaştı. İddiaya göre K.H., bir isim sorduğu genç kızı iterek eve sokup kapıyı kapattı. Bu sırada E.A.’ya tecavüz etmeye çalışan K.H., ağlayıp kendisine yalvaran E.A.’yı dövdü, yeğeni H.A.’yı ise iterek yere düşürdü. Bu sırada E.A.’nın, “Bana tecavüz etme sana para vereceğim” demesi üzerine tecavüzden vazgeçen K.H., E.A.’nın verdiği 30 TL’yi aldıktan sonra tekrar genç kıza tecavüze yeltendi. Bu sırada H.A.’nın balkona çıkıp bağırması sonuncu paniğe kapılan K.H., daha sonra kendisini zorla evden dışarı atmak isteyen E.A.’yı 7 yerinden bıçakladı. Kanlar içersinde balkona çıkıp yardım isteyen genç kız yere düşerken, kaçan saldırgan ise kendisini takip eden mahalle bakkalını karnından hafif yaraladı.

POLİS TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI

K.H. polisin çevrede aldığı önlemler sayesinde boş bir arazideki sazlıklarda yere yatmış şekilde yakalandı. Kendisini gören polislere karşı bıçağı boynuna dayayarak direnmek isteyen K.H., ekiplerin zamanında yaptığı müdahale ile biber gazı kullanılarak etkisiz hale getirilip gözaltına alındı.

KÜÇÜK KIZ ZANLI İLE YÜZLEŞİNCE KORKTU

Bu arada, gözaltına alınan K.H. E.A ve olaya tanık olan H.A. adındaki yeğeni tarafından teşhis edildi. Teyzesine tecavüze yeltenip bıçaklayan zanlıyı görünce ağlayan H.A. “Neden bize kötülük yaptın. Teyzemi niçin üztün, bizi korkuttun. Burada durmak istemiyorum” diyerek ağladı.

Bir süre önce askerden terhis olduğu öğrenilen ve suç kaydına rastlanmayan K.H. gasp ve cinsel istismar, bıçakla yaralama suçlarından çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

ARKADAŞLARINA GASP TUZAĞI KURDU!.. AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde Serkan Bilerce, yanında para ve cep telefonu bulunan üç arkadaşını gezme bahanesiyle ara sokaklara götürdükten sonra, önceden anlaştığı Ö.U. ve A.U.'ya gasp yaptırdı. İnandırıcı olması için de suç ortaklarına kendisini dövdürten Serkan Bilerce'nin oyunu, karakolda çelişkili ifade vermesiyle çözüldü.

Olay, geçen çarşamba günü saat 22.30 sırasında meydana geldi. Çiğli'deki halk konserine arkadaşları 15 yaşındaki Ç.O.S., 17 yaşındaki G.Ö. ve aynı yaştaki Y.E. ile giden 18 yaşındaki Serkan Bilerce, dönüş sırasında yollarını kesen iki kişi tarafından bıçakla tehdit edilip dövülerek cep telefonlarının, paralarının gasp edildiğini söyleyerek polise başvurdu.

YALAN ORTAYA ÇIKTI

Olayla ilgili Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları araştırma sırasında kollarında kanlı kesik izleri de olan Bilerce'nin davranışlarından şüphelenerek ikinci kez ifadesine başvuruldu. Ekiplerin ısrarlı soruları sonrasında ise Serkan Bilerce arkadaşlarına kurduğu gasp tuzağını itiraf etti.

Polisin soruşturması sonrasında, hırsızlık suçundan kaydı bulunan Bilerce'nin yanında cep telefonu ve parası olan üç arkadaşını konser sonrasında dolaşma bahanesiyle karanlık bölgeye götürdüğü bu sırada da önceden anlaştığı iki arkadaşına kendilerini gasp ettirdiği belirlendi. Gasp sırasında anlaştığı şüpheliler 16 yaşındaki A.U. ve aynı yaştaki Ö.U.'nun da kendisini dövmesini sağladığı Bilerce'nin, gasp olayının ardından kollarını plan doğrultusunda cam parçasıyla kestiği de ortaya çıktı.



Olaydan sonra suç ortaklarından cep telefonunu geri aldığını da öğrenilen Serkan Bilerce işlemlerin ardından Gasp Büro Amirliği ekiplerince, yaşı küçük olan diğer şüpheliler A.U. ve Ö.U. ise Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince adliyeye sevk edildi. Bilerce tutuklanırken yaşı küçük olan iki şüpheli serbest bırakıldı.

SAHİL YOLUNDA ÖLÜM!.. AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Kadıköy Bostancı Sahili'nde bu sabah saat 09.30 sıralarında meydana gelen kazada, spor yapmak için bisiklete binen 61 yaşındaki Salih Necdet Malikoğlu, henüz bilenmeyen nedenle dengesini yitirerek yere yuvarlandı. Kafasını beton zemine çarpan Malikoğlu ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar hemen Malikoğlu'nun yardımına koştu. 112 Hızır Acil ile 155 Polis İmdat hattını arayan vatandaşlar, kaza ile ilgili bilgiler verdi. Sağlık ekibi kaza yerine gelerek yaralı Malikoğlu'na ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansa konularak Fatih Sultan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Malikoğlu hayatını kaybetti.

GÖZ GÖRE GÖRE ÖLDÜ

Malikoğlu'nun bisikletten düştüğünü gören Mehmet Tarhan, kazanın ardından hem polisi hem de sağlık ekibini haberdar ettiklerini belirterek, "Tam 45 dakika ne polis geldi, ne de ambulans. Adam göz göre göre can verdi. İstanbul'un göbeğinde böyle bir olayın yaşanması gerçekten dehşet verici" dedi. Kaza yerine iş işten geçtikten sonra 3 ambulans geldiğini öne süren Tarhan, "Kalp masajı filan yaptılar ama boşuna uğraştılar. Zavallı adam hayatını kaybetmişti zaten" diye konuştu.



 Bir başka görgü tanığı ise "Bu olay hepimizin başına gelebilecek bir olaydır. 112 polise, polis de 112'ye yönlendiriyor. Yaralı yaklaşık 45-50 dakika can çekişiyor. Adam gözümüzün önünde gitti" dedi. Malikoğlu'nun bisikleti Bostancı Polis Merkezi'ne götürüldü.

KAYIP ÇOCUKLAR İÇİN ŞOK İHBAR!.. AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Kayseri'de geçen yıl Şeker Bayramı'nda şeker toplamak için evden çıkan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan 3 çocuktan Türkan Ay'ın babası İbrahim Ay, dün gece gazete bürolarını arayarak, “Çocuklarımızı kaçıranlar yakalandı. Polis, çocuklarımızı bize teslim etti” dedi. Emniyet Müdürlüğü’ne koşan gazeteciler, ihbarın asılsız olduğunu, acılı babanın piskolojisinin iyice bozulduğundan böyle bir şey yaptığını öğrendi. Diğer 2 çocuğun babası Hamza Tekin de dün ikinci kez kalp krizi geçirmiş, hastanede tedavi altına alınmıştı.

Talas İlçesi'nde Yenidoğan Mahallesi Timuçin Caddesi Hunat Sokak üzerindeki Hunat Sitesi B Blok 5'inci katta oturan Leyla ve Hamza Tekin çiftinin çocukları 8 yaşındaki Dilruba ve 9 yaşındaki Ahmet Tekin, komşularının kızı 11 yaşındaki Türkan Ay'la birlikte 21 Eylül 2009 günü akşam üzeri evlerinden şeker toplamak için çıkmış ve 3 çocuktan bir daha haber alınamamıştı.

Yaklaşık 1 yıldır kızının bulunması umuduyla yaşayan İbrahim Ay, bunalıma girdi. Dün saat 20.00 sıralarında gazete bürolarını arayan İbrahim Ay, “Çocuklarımız bulundu. Emniyet Müdürlüğü'ne gelin” dedi. Ay, daha sonra bir kez daha arayarak, “Çocukları kaçarınlar yakalandı. Biz çocuklarımızı teslim aldık. Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılıyoruz. Haberi atladınız” dedi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kayıp çocuklarla ilgili arama çalışmalarının devam ettiğini, ancak henüz ipucu ya da izlerine rastlanmadığını, baba İbrahim Ay'ın psikolojisinin çok olumsuz durumda olduğunu, onun için böyle bir açıklama yapmış olabileceğini kaydetti.

Kayıp çocuklardan Dilruba ile Ahmet Tuna'nın babası Hamza Tekin de dün ikinci kez kalp krizi geçirmiş, hastanede tedavi altına alınmıştı.

EŞİ SIZINCA MİSAFİRLE İLİŞKİYE GİRDİ... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Samsun'da karısıyla aynı yatakta yakaladığı arkadaşını baltayla 10 parçaya bölerek ırmağa atan 37 yaşındaki Engin Payaz ile delillerin saklanması ve yok edilmesine yardım ettiği ileri sürülen eşi 30 yaşındaki Reyha Payaz'ın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada söz alan genç kadın, cinayete karışmadığını ileri sürerek, "Benim tek suçum yasak bir aşk yaşamış olmam" dedi. Mahkeme, Reyha Payaz'ın cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

İlkadım İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 2008 yılının Mart ayında meydana gelen olayda, Denizli'de inşaatlarda çalışan 2 çocuk babası Engin Payaz tatil için ailesinin yanına geldi. Bir akşam evlerine misafir olarak gelen arkadaşı 3 çocuk babası 43 yaşındaki Sebahattin Yener ile birlikte bir süre alkol aldı. İddialara göre aldığı alkolün etkisiyle sızan Payaz, gece geç saatlerde uyanınca eşi Reyha Payaz ile arkadaşı Sebahattin Yener'i aynı yatakta üzerleri çıplak birbirlerine sarılmış uyurken gördü. Öfkeye kapılan Payaz, odun kesmekte kullandığı baltayı alarak Yener'in kafasına vurarak öldürdü. Bu sırada uyanan eşine de tokat atarak bayıltan Engin Payaz, cesedi tuvalete götürerek parçaladı.

10 ayrı poşete koyarak Mert Irmağı'na attı.

4 gün sonra bir ihbar üzerine Payaz'ların evine gelen polis çifti gözaltına aldı. 'Planlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Engin Payaz ile 'delilleri yok etmek' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Reyha Payaz, Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı.

EŞİM SIZINCA BİRLİKTE OLDUK

Kendisinin cinayet olayına karışmadığını söyleyen Reyha Payaz şunları anlattı: "Eşim şehir dışında çalıştığı için arkadaşı Sebahattin bizimle ilgilenirdi. Bu sırada kendisiyle yakınlaştık. Aramızda duygusal bir ilişki oluştu. Olay akşamı eşim sızınca birlikte olduk. Ama uyuyakalmışız. Sonra bu cinayet meydana geldi. Ben karışmadım. Eşime 'ne yapıyorsun' diye sorunca beni tokatladı. Kendimden geçmişim. Ancak evdeki kan izlerini ben yıkadım. Benim tek suçum yasak bir aşk yaşamış olmam. Bundan dolayıda çok pişmanım ve tahliyemi istiyorum" dedi.

Diğer sanık Engin Payaz ise, kendisini aldatan eşinin cinayetle ilgisi olmadığını söyledi. "Ben ona tokat atınca bayıldı. Cesedi tuvalete taşıyıp parçaladım. Daha sonra poşetleyerek ırmağa götürüp attım. Cinayeti tek başıma işledim" diye konuştu.

Duruşmaya katılan Sebahattin Yener'in eşi 42 yaşındaki Ayşe Yener ise, her iki sanığın planlayarak eşini öldürdüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu. Mahkeme tutuklu yargılanan sanıklardan Reyha Payaz'ın cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verip, duruşmayı erteledi.