BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.468,10
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

3 milyon dolara satışa çıktı!

Ankara'nın en pahalı evini ortaya çıkardı. Portakal Çiçeği Rezidans'ın en üst katındaki dubleks tam 3 milyon dolara satışa çıktı.

Abone ol

Memur kenti olarak bilinen Ankara'da son bir kaç yılda hızla yaygınlaşan ve mimarisiyle göz dolduran son derece lüks binaların fiyatları dikkat çekiyor. Evler, New York ve Paris'teki emsallerine göre kat kat pahalıya satılıyor...

İnşaat sektöründe emin adımlarla ilerleyen Başkent'in lüks evlerinin sayısı hızla artıyor. Lüks evlere olan ilgi bu yapıların kalitesini de artırıyor. Kalite arttıkça da evlerin pahası adeta sınırları zorluyor.

Ankara'nın en pahalı evini ortaya çıkardı. Portakal Çiçeği Rezidans'ın en üst katındaki dubleks tam 3 milyon dolara satışa çıktı. Ankara'yı panoramik görebilen dubleks, 160 metrelik yüksekliğiyle kentin en yüksek yapıları arasında yerini alan rezidansın en üst katında bulunuyor.

Evin Türk Lirası karşılığı 5 milyon 405 milyon lira. Dairenin satışında dolar kuru 1.750'de sabitlenecek.

PORTAKAL ÇİÇEĞİ VE YELKEN

Portakal Çiçeği Caddesi'nde inşaatı bitme aşamasına gelen dairenin bulunduğu rezidansın tasarımı yelken şeklinde. Çankaya'nın yüksek oluşu yapının kentin birçok bölgesinden görülmesini de beraberinde getiriyor.

Dubleksin dudak uçuklatan fiyatı boğazı gören İstanbul villalarını bırakın, dünyanın önde gelen başkentlerindeki dublekslerden dahi pahalı. Başkent'i panoramik gören 3 milyon dolarlık dubleksin New York ve Miami'deki benzer model dairelerinin fiyatı 500 bin ile 1 buçuk milyon dolar arasında değişiyor.

SANKİ 7 YILDIZLI GİBİ

Ankara emlak sektörünün önde gelen isimlerinden Salim Taşçı, rezidansın lüks oluşuna dikkat çekti.

Taşçı, "Ankara'da bu kalitede binaya çok ender rastlanır. Bence 7 yıldızlı bir yapı" dedi. Taşçı, kentte şimdiye kadar duyduğu en pahalı dairenin Köroğlu Caddesi'nin sonundaki Nurol Rezidans'ın dubleksi olduğunu belirterek, "O daire de 1 milyon dolar değerindeydi" diye konuştu.

TOPLAM 410 METREKARE

Kentin en pahalı dairesi, 410 metrekare. Rekor dubleks, 53.5 metrekare yeşil teras, 37 metrekare salon, 21.6 metrekare yatak odası ve 26'şar metrekare iki kış bahçesine de sahip.