BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

29 MAYIS’TA İNŞALLAH BİR YOL HARİTASI ÇİZERİZ”

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 29 Mayıs’ta Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile sosyal bir etkinlikte bir araya geleceklerine işare...

Abone ol

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 29 Mayıs’ta Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile sosyal bir etkinlikte bir araya geleceklerine işaret ederek, “İnşallah (Kıbrıs Müzakereleri) bir yol haritası çizeriz” dedi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Büyükkonuk Beldesinde belediye tarafından düzenlenen yerel ürünlerin tanıtıldığı geleneksel 12. Eko Gün’ün açılışına katıldı ve burada yaptığı konuşmada, Kıbrıs konusuna değindi.
Eroğlu, 29 Mayıs’ta Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile sosyal bir etkinlikte bir araya gelmek için bir program yapıldığını ve bu etkinliğin yapılması ile Kıbrıs Müzakereleri’yle ilgili bir yol haritası çizilebilmesi temennisinde bulundu.
Eroğlu, daha önce Anastasiadis ile Nisan ayında bir araya gelmeleri için görüşme yapıldığını, ancak bunun ertelendiğini, şimdi de bugün Rum gazetelerinde 29 Mayıs’la ilgili olarak bu günün İstanbul’un Fetih günü olduğu ve bugünün yanlış olduğunun yazıldığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu habere dikkat çekerek, “Demek ki her gün bir gerekçe bulunabilir, önemli olan bizim 29 Mayıs’ta bir araya gelip, bir yol haritası çizebilmektir” dedi.
(İHA)