BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,20
HABER /  GÜNCEL

29 Ekim tatili kaç gün 2 Kasım okullar tatil mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili kaç gün, 2 Kasım pazartesi günü okullar tatil oldu mu açıklandı. MEB 2 kasım pazartesi günü okulların tatil olduğunu resmi olarak açıkladı.

Abone ol

29 Ekim tatili kaç gün oldu 2 Kasım pazartesi okullar tatil mi sorularının yanıtı MEB'den ve Başbakanlık'tan geldi. 29 Ekim tatili memurlar için 4 güne uzatıldı. MEB ise okullar için 2 Kasım pazartesi gününü de tatile ekledi. Buna göre  29 Ekim perşembe günü ile birlikte 30 Ekim cuma, 31 ekim cumartesi, 1 kasım pazar ve 2 Kasım pazartesi günü okullar tatil edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili ilk kez bu kadar uzatıldı. Bunun sebebi ise 1 Kasım'daki erken seçim. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 Ekim Cuma günü kamu çalışanlarının idari izinli sayılmaları ile ilgili genelgeyi imzaladı.

29 EKİM TATİLİ MEMURLAR İÇİN KAÇ GÜN?

okullar 2 kasim tatil mi 29 ekim tatili kac gun29 Ekim tatiline ilişkin alınan resmi karara göre, memurlar 4 gün idari izinli sayılacak. 29 Ekim perşembe ile birlikte 30 ekim cuma günü de tatil oldu. 31 ekim cumartesi ve 1 Kasım pazar ile birlikte sürpriz bir tatil fırsatı çıkmış oldu.

OKULLAR 2 KASIM PAZARTESİ TATİL Mİ?

Okullar için 29 Ekim tatil kararı daha uzun oldu. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı tatili eğitim dünyasında 5 gün olacak. 2 Kasım pazartesi günü okullar tatil edildi. Bunun sebebi ise 1 Kasım seçimleri.

MEB OKULLAR TATİL KARARINI AÇIKLADI

29 ekim tatili kac gun oldu 2 kasim okullar tatil miMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı okullar için alınan 29 ekim tatil kararını resmi olarak açıkladı. 2 Kasım pazartesi gününün de tatil olduğunu açıklayan Nabi Avcı, "Bu yıl Başbakanlık genelgesi gereğince 30 Ekim Cuma günü ve ayrıca Milli Eğitim için de 2 Kasım Pazartesi günü okullarımız tatil olacak" dedi.

Avcı, Seyitgazi ilçesindeki Sücaaddin Veli Külliyesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 Ekim Cuma günü tüm memurların idari izinli sayıldığını hatırlattı. Okullarda gerekli temizlik ve düzenlemeleri yapmak için seçimleri izleyen ilk günün de okulların tatil edildiğini ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Bu yıl Başbakanlık genelgesi gereğince 30 Ekim Cuma günü ve ayrıca Milli Eğitim için de 2 Kasım Pazartesi günü okullarımız tatil olacak. Bu tatil günlerin telafisi için gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Öğretmenlerimiz bugünlerde üzerlerinde olan ders yükünü yapmış, ek ders vesaire sorumluluklarını yerine getirmiş sayılacaklar. 30 Ekim Cuma günü okullarımız tatil, öğretmenlerimiz idari izinli. 2 Kasım Pazartesi günü de okullarımız tatil öğretmenlerimiz idari izinli. Öğretmenlerimiz size soracaklar 'Ek dersimizi yapmış sayılacak mıyız?' Evet, sayılacaklar."

29 EKİM TATİLİ İLK KEZ UZATILIYOR

29 Ekim tatilinin 4 güne çıkarılması şaşkınlık yarattı. Daha önce dini bayramlarda uygulanan 'idari izinli sayılma' uygulaması ilk kez bir resmi bayram için uygulandı.