BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
HABER /  GÜNCEL

29 Ekim okullar tatil mi MEB hangi okullar kapalı?

29 Ekim okullar tatil mi sorusu Cumhuriyet Bayramı'na 5 gün kala merak konusu oldu. 2018'in son resmi tatil günü olan 29 Ekim pazartesi gününe denk geliyor. Dolayısıyla 29 Ekim'de okullar tatil olacak. 26 Ekim cuma tatile başlayacak öğrenciler 30 Ekim salı tekrar ders başı yapacak

Abone ol

29 Ekim'de okullar tatil mi olur sorusu merak ediliyor. Cumhuriyet'in ilanının 95. yılını kutlayacağımız 29 Ekim pazartesi günü okullar tatil olacak. Öğrenciler 3 günlük 29 Ekim tatiline 26 Ocak cuma akşamı başlayacak. Haftasonu ile birlikte 3 günlük tatil öğrencilerin olacak. 29 Ekim tatilinin ardından okullar 30 Ekim salı günü başlayacak. 

Ülkemizdeki resmi tatillerden biri olan 29 Ekim'de liseler, üniversiteler de tatil olacak. 

2018 yılının son resmi tatili olan 29 Ekim pazartesi gününe denk gelecek. 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun’da açıkça belirtilen ifadelere göre her sene olduğu gibi bu senede 29 Ekim günü resmi tatil olacak tüm okullar kapalı olacak kamu ve özel sektör çalışanları izinli sayılacak.

29 EKİM RESİM TATİL Mİ: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun'un 1. maddesinde "1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder." denilmektedir. 

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ÖNEMİ: Cumhuriyet Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta kutlanan bir millî bayramdır. 29 Ekimlerde stadyumlarda şenlikler yapılır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının önemi hakkında Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in Onuncu Yıl Kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutkunda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.

29 Ekim günü Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan “Cumhuriyet” önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne vermiştir. Meclis önergeyi kabul etmiştir ve böylece Türkiye Devletinin yeni yönetimi biçimi Cumhuriyet, yeni ismi “Türkiye Cumhuriyeti Devleti” olarak belirlenmiştir. Atatürk, kurulan Türkiye Cumhuriyetinin ilk cumhurbaşkanı olmuştur. Halk da Cumhuriyetin ilanını sevinç ve coşku ile karşılamıştır.

Cumhuriyette Atatürk’ün de söylediği gibi, egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur. Ulus, kendini yönetme yetkisini, kendilerine temsil eden milletvekilleri aracılığı ile kullanır. Cumhuriyet yönetiminde, yurttaşın seçme ve seçilme hakkı vardır. Seçilen temsilciler, yasaları tasarlar ve yöneticileri ulus adına denetler. Ulus, seçimle yöneticileri seçebilir.