BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.387,07
HABER /  GÜNCEL

27 yıl sonra ailesine kavuştu

Adıyaman’da 27 yıl önce kaybolan Mustafa Oğuzer, yıllar sonra memleketine getirildi

Abone ol

Adıyaman’ın Besni ilçesi Şambayat beldesinde 27 yıl önce kaybolanMustafa Oğuzer, yıllar sonra memleketine getirildiğinde 6 kardeşinden 4’ünün öldüğünü öğrendi.
 
Kendisi küçük yaşta iken babası, daha sonra da annesini kaybeden 1947 doğumlu Mustafa Oğuzer, 23 yaşında ağabeyleri ve ablalarına kızarak evi terk edip, İstanbul'a çalışmaya gitti. Bu gidişinden 12 yıl sonra tekrar memleketine döndü. İstanbul'da yaşayan bir bayanla nişanlanan Mustafa Oğuzer, daha sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle nişanlısından ayrıldı. 3 yıl Şambayat beldesinde yaşayan Mustafa Oğuzer, ailesiyle tartışınca ikinci kez evi terk etti. Ailesine hiç haber vermeyen ve nerede olduğu bilinmeyen Mustafa Oğuzer, kayıplara karıştı. Ailesi onu bulmak istedi; fakat maddi imkansızlıklardan dolayı bulamadılar.

Mustafa Oğuzer, 38 yaşında ayrıldığı ailesine 65 yaşında tekrardan kavuştu. İzmir'de çalışırken iş kazası yapan ve yaklaşık 2 ay boyunca hastanede yatan Mustafa Öğuzer'in patronu nüfus cüzdanına bakarak şahsın ailesinin yaşadığı beldede muhtara haber verdi. Aile fertleri yıllarca kayıp olan Mustafa Oğuzer'i alıp geri getirdiler.Mustafa Oğuzer eve geldiğinde kendisinden büyük olan kardeşlerinden Fatma, Emine, Yasin, İhsan'ın öldüğünü, Elif ve Behiye'nin hayatta kaldığını öğrendi. Oğuzer'in geçirdiği kaza sonrasında hafızasını kısmen yitirdiği kaydedildi.

Abla Behiye Bozkurt, kardeşinin ilk evden ayrıldığında 12 yıl, ikinci ayrıldığında da 27 yıl kayıp olduğunu belirterek, "Anasızlık babasızlık yüzünden gitti ve kayboldu. Ben her zaman kardeşim için ağlıyordum Allah'ımın kardeşimi bize kavuşturması için dualar ettim. Sahibi yoktu; arayanımız yoktu. Sürekli Allah'a yalvarıyordum, ağlıyordum. Kardeşim çok değişmiş. Geçirdiği kaza nedeniyle beni tanıyamıyor. Kardeşim geldiğinde ona sarıldım öptüm ve mutluluktan ağladım. Kardeşim gittiğinde tüm kardeşlerimiz hayattaydı. Fakat şimdi dördü hayatta değil. Ben, Elif ve Mustafa hayattayız" dedi.

Mustafa Oğuzer ise, çalışmaya gittiğini ve yıllar sonra akrabalarını görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.