BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

27 saattir çatıda bekliyordu sonra...

Bingöl'de arkadaşını av tüfeğiyle öldürdükten sonra 27 saattir bir çatıda bekleyen Mehmet Ali Seçkin intihar ettiği öne sürüldü.

Abone ol

BİNGÖL’de 30 yaşındaki Mehmet Ali Seçkin, yaşıtı ve arkadaşı Yakup Polat’ı av tüfeğiyle öldürdükten sonra çıktığı inşaat halindeki binanın çatısından çevreye rastgele ateş etti.

Kurşunlara hedef olan 3 özel harekat polisi yaralandı. Polis, 27 saati aşkın süre ikna çalışmalarına devam ederken, keskin nişancılar elleri tetikte beklemeye geçti. Saat 17:30'da bir el silah sesi duyuldu. Seçkin'in yaşamına son verdiği öne sürüldü.

Küçük Sanayi Sitesi’nde mobilyacılık yapan Mehmet Ali Seçkin, arkadaşı, Bingöl Üniversitesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Yakup Polat ile birlikte kendi kullandığı araçla Çapakçur Deresi mevkisine geldi. Seçkin, burada henüz bilinmeyen nedenle arkadaşı ve yaşıtı Yakup Polat’ı pompalı tüfekle vurup öldürdü. Ceseti dere yatağına bırakan Mehmet Ali Seçkin, daha sonra çevre bulunan inşaatın çatısına çıkarak çevreye rastgele ateş etmeye başladı.

27869488.jpg 

"BENİM İÇİN HER ŞEY BİTTİ"

Vatandaşın ihbarı ile bölgeye gelen polis zanlıyı ikna edemeyince bölgeye çok sayıda özel harekat polisi de sevk edildi. Katil zanlısının açtığı ateş sonucu 3 özel harekat polisi yaralandı. Saldırganın “İnmiyorum ben adam vurdum, benim için her şey bitti’ sözleri üzerine bölgede araştırma yapan polis ekipleri dere yatağında bir erkek cesedi buldu. Yakup Polat'a ait olduğu tespit edilen ceset olay yerine sevk edilen gelen ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi morguna ardından otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Silahlı zanlı çatıdaki eylemine devam ederken, geniş güvenlik önleminin alındığı bölgeye saatlerce kimse yaklaştırılmadı.

HER HAREKETİ TAKİP EDİLİYOR

Keskin nişancılar gözleri dürbünde elleri tetikte, saldırganın her hareketini takip etti. Seçkin'in üzerindeki av yeleğine takılı olan kurşunlardan cephanesini takip eden polis, müdahale için bekledi.

4 bloktan oluşan inşaatın 3 bloğu tamamen polis kontrolü altına alındı. Olay yerinde ambulans ve itfaiye ekipleri hazır bekletildi.

3.20150214184417.jpg

İDDİALAR...

Mehmet Ali Seçkin'in vurduğu Yukap Polat'ın inşaata getirilmesini istediği, yaşıyorsa teslim olacağını, öldüyse direnmeye devam edeceğini söylediği iddia edildi.

Başka bir iddia ise saldırganın ailesine ait altınları bozdurup pompalı tüfek ve kurşun aldığı yönünde.

Saldırganın daha önce de poliste suç kaydı olduğu önü sürüldi.

BABASI DA İKNA EDEMEDİ

Mehmet Ali Seçkin'in 75 yaşındaki babası Sıddık Seçkin de olay yerine getirildi. Kentte at arabası ile taşımacılık yapan baba Seçkin, oğlunun çatıdan inmesi için ikna etmeye çalışarak, "Oğlum artık aşağıya in sana hiç kimse bir şey yapmayacak" dedi. Seçkin "Yok baba inmeyeceğim" dedi.

Saat 16:00'da inşaatta hareketli dakikalar yaşandı. Bir grup polis Mehmet Ali Seçkin'in bulunduğu binaya girdi. Ancak henüz bir operasyon ya da yeni bir ikna çabası yaşanmadı.

17:30 sularında inşaattan bir el silah sesi duyuldu. Seçkin'in yaşamına son verdiği öne sürüldü.