BIST 9.080
DOLAR 32,47
EURO 35,18
ALTIN 2.326,11
HABER /  GÜNCEL

24. dönem POMEM alımları ne zaman PA takvimi 2019

POMEM 24. dönem başvuruları ne zaman başlayacak sorusu polis olmak isteyen binlerce vatandaşın gündeminde. 23. dönem POMEM mülakat sonuçları açıklandı. Peki 4 aylık eğitimin verildiği 24. POMEM başvuruları ne zaman başlayacak Polis Akademisi resmi tarihi duyurdu mu?

Abone ol

POMEM 24. dönem başvuruları ne zaman başlayacak sorusu polis olmak isteyen binlerce vatandaşın ilk sırasında. Polis Akademisi tarafından açıklanan 23. Dönem POMEM mülakat sonuçlarının ardından 24. Dönem POMEM başvurularının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Yaklaşık 4 aylık eğitimin verildiği POMEM'lerde eğitim almak isteyenler için 24. Dönem POMEM başvuruları ne zaman başlayacak? 2019 polis alımı ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

24. DÖNEM POMEM BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK: Polis Akademisi tarafından gerçekleştirilen POMEM'lerde eğitim almak isteyen binlerce genç başvuru işlemleri için detayları araştırıyor. 23. Dönem POMEM mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından en çok aranılan konular arasında 24. Dönem POMEM başvuruları yer aldı. Ancak başvuruların hangi tarihte başlayacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı.

Konu ile ilgili resmi makamlardan açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacaktır.

23. dönem POMEM mülakat sonuçları açıklandı 2019 POMEM 23. dönem mülakat sonuçları öğrenme sayfası

24. DÖNEM POMEM BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU: POMEM 24. dönem alımları için başvuru tarihi belli olmadığından başvuru şartları da henüz netleşmedi. 23. dönem alımlarında adaylarda aranan şartlardan bazıları şunlardı;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Ön lisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan ön lisans, lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)

Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.

Adaylarda, 31 Aralık 2018 itibarıyla 30 yaşından gün almamak, lisans mezunları için 2017 veya 2018 yıllarında yapılan KPSS'lerin birinden P3 puan türünde en az (60,00) ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli, şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise bu sınavlarda P3 puan türünde en az (48,00) ve üzeri puan, ön lisans mezunları için yapılan 2016 yılı KPSS P93 puan türünden en az (70,00) ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli, şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise 2016 yılı KPSS P93 puan türünde en az (56,00) ve üzeri puan almış olmak gibi şartlar aranıyordu.