BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.509,30
HABER /  DÜNYA

2018 yılı Nobel Barış Ödülü 2 isme gitti! Nadia Murad kimdir?

Bu yıl NOBEL Barış ödülü iki isme gitti. Biri cinsel şiddeti sona erdirme çabalarından ötürü Denis Mukwege diğeri Nadia Murad oldu. Nadia Murat Ezidi ve DEAŞ tarafından kaçırılmıştı.

Abone ol

2018 Nobel Barış Ödülü'nün sahipleri açıklandı. Ödül bu yıl iki kişiye verildi. Ödülün sahibi Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Denis Mukwege ve Ezidi insan hakları savunucusu Nadia Murad oldu. 

Mukwege ve Murad, "Silahlı çatışmalarda cinsel şiddetin bir araç olarak kullanılmasının bitirilmesi için yaptıkları çalışmalar" nedeniyle ödüle layık görüldü. 

NADİA MURAD KİMDİR? 
2014 yılında terör örgütü DAEŞ tarafından kaçırılan 3 bin Ezidi kadın ve çocuktan biri olan Nadia Murad uzun süre sistematik tecavüze ve şiddete maruz kaldı. Kurtarıldıktan sonra Ezidi kadın ve çocukların hikayesini uluslararası arenaya taşıyan Nadia Murad, Birleşmiş Milletler'de yaşadıklarını anlatmıştı.

DAEŞ'İN TUTSAKLIĞINDAN KAÇTI
25 yaşındaki genç kadın BM'de insan kaçakçılığından kurtulanlar için iyi niyet elçiliği görevini yürütüyor. Nadia Murad terör örgütü DAEŞ'tin tutsaklığından kaçtıktan sonra Almanya'ya yerleşti. 

Nobel Barış Ödülü'nü alan Nadia Murad nereli nişanlısı kim?