BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.436,45
HABER /  DÜNYA

2017′ye kadar vergi zammı yok

Almanya Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble: 2017′ye kadar vergi zammı yok.

Abone ol

Almanya Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, koalisyon sözleşmesinin imzalanmasından sonra bir sonraki seçim tarihi olan 2017′ye kadar vergilerde herhangi bir artışın söz konusu olmayacağını söyledi.

Welt gazetesine mülakat veren görevdeki bakan, koalisyon programındaki harcamaların ise halihazırdaki kaynaklarla halledilebileceğini vurguladı.

Birlik Partileri ve Sosyal Demokratlar, büyük koalisyon kurulması konusunda anlaşmıştı. Programda ise özellikle asgari ücret ve emeklilik konularındaki değişiklikler eleştiri konusu olmuştu.

Eleştirilere karşı hükümet programını savunan bakan, “Ancak tabii ki hesapta olmayan bir doğal afete karşı bütçe hazırlamış değiliz.” diyerek de ihtiyatı elden bırakmadı.

Koalisyon hükümetinde bakan olarak kalıp kalmayacağı henüz kesinleşmeyen Schaeuble, tersi yönde bir gelişmenin de beklenmemesini istedi ve ekledi: “Vergiler yükselmeyecek, ancak tersi de olmayacak. Vergiler düşmeyecek de.” dedi.

Almanya’nın en büyük sorununun demografik değişim olduğunu vurgulayan Alman bakan, bu sorunun özellikle emeklilik konusunda kendini hissettireceğine dikkat çekti.