BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.428,00
HABER /  DÜNYA

Moldova ve Gürcistan AB ile imzaladı

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen 3. AB Doğu Ortaklığı Zirvesi’nin ikinci gününde, Moldova ve Gürcistan, Avrupa Birliği ile Ortakl...

Abone ol

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen 3. AB Doğu Ortaklığı Zirvesi’nin ikinci gününde, Moldova ve Gürcistan, Avrupa Birliği ile Ortaklık Anlaşması’na imza attı.
Ukrayna hükümetinin Ortaklık Anlaşması’nı askıya alma kararının gölgesinde başlayan zirvede atılan imzalarla Avrupa Birliği, nüfusunu doğuya doğru genişletmiş oldu. Kremlin, Rusya’ya yüklü doğalgaz borcu olan Kiev üzerinde uyguladığı baskılarla Ukrayna’nın anlaşmayı askıya almasını sağlamıştı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya’nın ticari yaptırımlar aracılığıyla Doğu Ortaklığı içinde bulunan eski Sovyet Cumhuriyetleri üzerindeki baskısına rağmen Moldova ve Gürcistan’ın attığı imzaları "çok cesur bir adım" olarak niteledi.
Bugünkü zirvede ayrıca, AB ile Azerbaycan arasında vize işlemlerinin kolaylaştırılmasını öngören anlaşma da imzalandı. Azerbaycan adına imzayı Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov attı.
(İHA)