BIST 9.748
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,86
HABER /  GÜNCEL

2017 LYS-4 açık uçlu soruların yanıtları 2017

LYS4 açık uçlu soruların yanıtları merak ediliyor. 2017 LYS-4 Sosyal Bilimler testi açık uçlu sorular ve yanıtları tam listesi ÖSYM tarafından açıklanır açıklanmaz internethaber.com'da.

Abone ol

2017 LYS-4 Sosyal Bilimler testi açık uçlu sorular bu yıl ilk kez adaylara soruldu. LYS 4 Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Din Kültürü dersinden açık uçlu sorular ve yanıtları tam listesi ÖSYM LYS sorularını açıkladığı anda internethaber.com'da olacak. LYS açık uçlu sorular ve cevapları tam listesinin 18 Haziran 2017 Pazar günü saat 17.00'den sonra ilan edilmesi bekleniyor. LYS 4 açık uçlu sorular ve yanıtları ÖSYM tarafından ais.osym.gov.tr adresinden erişime açılacak.

Öte yandan LYS-4 açık uçlu sorular bazı adayları zorladı. LYS-4 (Sosyal Bilimler) sınavına giren adaylar bu yıl ilk kez uygulanan açık uçlu soruları da yanıtladı. Cevaplarken zorlanan adaylar da oldu, kolay olduğunu söyleyenler de. Tarih ve coğrafya, felsefe grubu ile din kültürü ahlak bilgisinden 90 soruya 135 dakika ayrıldığı ve açık uçlu soruların da olduğu ilk gün oturum sonrasında İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu’nda sınava giren adaylar oturum sonrası açık uçlu ve diğer soruları yorumladı.

“ZOR SORULARDI”

Açık uçlu sorularda zorlandığını söyleyen Ecenur Banu Yalçın, daha genel sorular sorulmasını beklediğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Bu yıl ilk kez açık uçlu sorularla karşılaştık. Biraz zor sorulardı. Bu kadar zor beklemiyordur eminim hiç kimse. Daha genel sormalarını beklerdik. Daha fazla içerik sormuşlar, daha detaya indirmişler. Özellikle tarih konusunda. Genel olarak diğer sınav sorularına bakarsak tarih ve felsefe zordu. Coğrafya ve dinin gayet kolay olduğunu söyleyebilirim.”

Mert Ölmez: Genel itibariyle kolay bir sınavdı. Tarih özellikle kolaydı. Felsefe grubu biraz zordu. Açık uçlu soruların da ilk defa bu sınavda uygulanması güzel bir uygulama. Açık uçlu soruların bir tanesini yapabildim. Biraz zor geldi, diğerlerini yapamadım. Hedefim hukuk.

Temel Terzi: Açık uçlu sorularda  tarih sorusu kolaydı.  Buluş adını sordular cevap bilgisayardı. Ama coğrafya sorusunda kanal sordular. Felsefeyi de psikolojik savunma sistemlerini sordular. Bunlar arasında en zoru felsefeydi.  Tarih ve felsefede  boşlukları doldurdum ama coğrafyada tam dolmadı Hedefim Yıldız Teknik Üniversitesi İletişim Bölümü’nü okumak istiyorum. Sınavda tarih kolaydı ama çok fazla yorum vardı. Coğrafya geçen yıla göre zordu. YGS konuları da genel kültür de soruldu.  Felsefe grubu zordu, geçen sene yorum sormuşlardı bu sene bilgiye dayalıydı.

Hilal Dizdar: Coğrafyada biraz zorlandım, açık uçlu sorular kolaydı. Yanlış doğruyu götürmediği için açık uçlu soruları yaptım. Sosyoloji istiyorum, üniversite belli değil.

Can Kuskan: Sınav orta düzeydeydi. Tarih ve coğrafya kolaydı ama felsefe çok zordu, 6-7 tane soruyu boş bıraktım. Açık uçlu sorularda tarih ve coğrafya kolaydı ama felsefeyi yapamadım. Matematik sınavı sonucuna göre karar vereceğim.

Şeyda Apak: Tarih zordu, en kolayı felsefe grubuydu. Tarihte açık uçlu soru çok sıkıntılıydı, ayrıntıya girmişlerdi. Ama felsefe ve coğrafya yapılabilirdi. Hava Harp Okulu’nda eğitim almayı hedefliyorum.