BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

2002'den beri neler yasaklandı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu öğretmenevlerine gelene alkol yasağını meclis gündemine taşıdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-

Tanrıkulu'nun Başbakanın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Bakanlık Destek Hizmetleri Grup Başkanı Fevzi Durgun imzasıyla 81 ilin valisine, Türkiye genelindeki bütün öğretmenevlerinde alkol satışının yasaklanması gerektiğini içeren resmi bir yazının gönderildiği doğru mudur?

2-AKP Hükümetinin 2002 yılındaki programında yer alan “3Y”den biri olan “Yasakları Kaldırmak” sözünün aksine 2002- 2013 yılları arasında neler yasaklanmıştır?

3-Öğretmenevlerinin restoran, kafeterya bölümlerinde alkollü içkiler satışının yasaklanması yönündeki uygulama, öğretmen ve vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarına müdahaleden başka hangi amaca hizmet edecektir?

4-Ülke genelindeki öğretmenevlerinde 2002 - 2012 yılları arasında yaşanan asayiş vakalarının sayıları nedir?

5-Bu tarihler arasında Türkiye genelindeki tüm öğretmenevlerinde, resmi kayıtlara geçen kaç tane adam yaralama, öldürme, darp olayı cereyan etmiştir?

6-Öğretmenevlerinde alkollü içki satışının yasaklanmasından daha öncelikli olarak öğretmenlerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi ile ilgili olarak hükümetinizin yürüttüğü bir çalışma var mıdır?

7-Gelişmiş modern toplumlarda özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde, kamu sosyal tesislerinde alkollü içkiler satış yasağı uygulayan ülkeler var mıdır? Varsa hangileridir?