BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

2 yeni KHK yayınlandı! 3974 kişi kamudan ihraç edildi

OHAL kapsamında 2 yeni KHK Resmi Gazete'de yayımlandı. 3974 kişi kamudan ihraç edilirken, 235 kamu personeli ise görevine iade edildi. 14 dernek kapatıldı, 5 dernek ise tekrar açıldı. Tartışmalara neden olan evlilik programları da KHK'da yer aldı

Abone ol

OHAL kapsamında 2 yeni KHK Resmi Gazete'de yayımlandı. 3974 kişi kamudan ihraç edilirken, 235 kamu personeli ise görevine iade edildi. 14 dernek kapatıldı, 5 dernek ise tekrar açıldı. 

OHAL kapsamında 689 ve 690 sayılı 2 yeni KHK Resmi Gazete'de yayınlandı. 3 bin 974 kişi kamu görevinden çıkarıldı

689 Sayılı KHK ile aralarında asker, akademik personelin de bulunduğu toplam 3 bin 974 kişi kamu görevinden çıkarılırken, 731 kişi görevine iade edildi.

Kararnamede, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca (MGK) devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı veya irtibatı olan kamu görevlerinin ihraçlarına ilişkin liste yer aldı. 

HANGİ KURUMDAN KAÇ KİŞİ ÇIKARILDI?

Buna göre, TBMM'den 3, Danıştaydan 3, Yargıtaydan 19, Yüksek Seçim Kurulundan 6, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulundan 6, Başbakanlıktan 3, Diyanet İşleri Başkanlığından 201, Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan 2, Sermaye Piyasası Kurulundan 23, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından birer personel için ihraç kararı verildi. 

Adalet Bakanlığından bin 127, Türkiye Adalet Akademisinden bir, Avrupa Birliği Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan iki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 15, İller Bankasından iki, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden 13, Dışişleri Bakanlığından 19, Ekonomi Bakanlığından 20, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından 89 kişi çıkarıldı. 

Milli Savunma Bakanlığından 36, Akaryakıt İkmal ve NATO Tesisleri İşletme Başkanlığından bir, Genelkurmay Başkanlığından 8, Kara Kuvvetleri Komutanlığından 478, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 141, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 447, Jandarma Genel Komutanlığından 56, Sahil Güvenlik Komutanlığından da 120 kişinin görevine son verildi. 

TEBLİGAT YAPILMAYACAK

Ayrıca, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden 18, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve bağlı kurumlardan 66, Gümrük ve Ticaret Bakanlığından 68, Rekabet Kurumundan 16, İçişleri Bakanlığından 8, Kalkınma Bakanlığından 13, Kültür ve Turizm Bakanlığından 4, Kamu İhale Kurumundan 6, Milli Eğitim Bakanlığından 29, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 5, Savunma Sanayii Müsteşarlığından 2, Sağlık Bakanlığından 216, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatından 98, üniversitelerden ise 484 akademik, 98 idari personelin ihracı gerçekleştirildi. 

KHK hükümleri kapsamında, bu kişilere herhangi bir tebligat yapılmayacak, haklarında özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilecek. 

GÖREVİNDEN İHRAÇ EDİLEN PERSONELLERİN TAM LİSTESİ

KAPATILAN VAKIF, DERNEK VE SAĞLIK KURULUŞLARI

689 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan 18 vakıf, 14 dernek ve 13 sağlık kuruluşu kapatıldı.  Bu kapsamda 1 yerel gazete ve 1 dergi de kapatıldı.

Daha önce yayımlanan KHK'lar ile kapatılan, Emek Camii Hizmet ve Yaşatma Derneği, Ankara Girişimci Kadınlar Derneği, Nasreddin Hoca Eğitim Kültür ve Araştırma ve Tanıtım Derneği, Gönüllü Eğitimciler Dernekler Federasyonu, Tarsus Psikoloji Derneği'nin yeniden açılmasına izin verildi.

GÖREVE İADELER

Söz konusu KHK'da, göreve iade edilen kişilerin listesine de yer verildi. 

Buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığından 34, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 15, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 4, İller Bankasından bir, Ekonomi Bakanlığından 3, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 42, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından 34, Milli Eğitim Bakanlığından 11, Orman ve Su İşleri Bakanlığından 23, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşlardan 51, üniversitelerden ise 18 kişi memuriyetlerine iade edildi. 

Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren 10 gün içinde göreve başlamayanlar "çekilmiş" sayılacak. Bu kapsamda, göreve başlayanlara da kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları güne kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenecek. 

Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak. Bu personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilecek. 

Bu maddeye ilişkin işlemler ilgili bakanlık ve kurumlar tarafından yürütülecek. 

7 BİN ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ KADROSU İHDAS EDİLDİ

OHAL kapsamında yayımlanan 690 Sayılı KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi. 

DEĞİŞİKLİK HÜKÜMLERİ

KHK ile 15 Ağustos 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanan ve 670 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 5'inci maddesinin birinci fıkrasına "Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ/PDY)" ibaresinden sonra gelmek üzere "veya diğer terör örgütlerine" ibaresi eklendi. 

59 KİŞİNİN İLİŞİĞİ KESİLDİ

689 Sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan ve yurt dışında burslu öğrenim gören 59 kişinin öğrencilikle ilişiği kesildi

"PİLOT SUBAYLARIN" İBARESİ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMIŞTIR"

Kararnamede, "926 sayılı Kanunun ek geçici 92 nci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesine "Kuvvet Komutanının teklifi ve Millî Savunma Bakanının onayı ile" ibaresinden sonra gelmek üzere "31/12/2017 tarihine kadar" ibaresi eklenmiş ve aynı fıkrada yer alan "pilot subayların" ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır"

"JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞININ VEYA" İBARESİ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMIŞTIR"

Kararnamede, "10/6/1949 tarihli ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11 inci maddesinin (D) fıkrasının birinci cümlesinde yer alan "Jandarma Genel Komutanlığının veya" ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır" denildi.

GÖREVLERİNE İADE EDİLEN PERSONELLERİN TAM LİSTESİ

KAPATILAN KURUM VE KURULUŞLARIN TAM LİSTESİ

AÇILMASINA İZİN VERİLEN KURUM VE KURULUŞLARIN TAM LİSTESİ

İLİŞİĞİ KESİLEN YURT DIŞINDAKİ BURSLU ÖĞRENCİLERİN TAM LİSTESİ