BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.324,78
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

2. Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali başlıyor

İSTANBUL Zeytinburnu Belediyesince düzenlenen "2. Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali", 21 Mart'ta başlayacak.

Abone ol

Festivalin genel sanat yönetmeni ve öykü yazarı Aykut Ertuğrul, yaptığı açıklamada, "Bu Senin Hikayen" sloganıyla gerçekleşecek festival sayesinde Türk öykücülüğünün, uluslararası alanda hak ettiği yere gelmesini sağlamak istediklerini söyledi.

Ertuğrul, büyük hikayelerin anlatıldığı, yaşandığı ve nefes aldığı bir medeniyete ait olunduğunu belirterek, "İnsanımızın bazen aşırı bulunan coşkusunu ve tutkusunu biraz da buna bağlıyorum. Büyük düşünmeye, soylu davranmaya alışmış bir ruhun minik ufuklara sığdırılmaya çalışılmasının yan etkisini yıllarca yaşadık." dedi.

Türkiye'de yazılan öykülerin nitelik açısından, dünya standartlarının yukarısında olduğunu dile getiren Ertuğrul, şunları kaydetti:

"Bunun dünya tarafından bilinip bilinmemesi tamamen piyasa ile ilgili. İşte festival burada devreye giriyor. Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali'nin hedefleri var. Örneğin yerli ve yabancı yazarların bir araya gelip öykünün dünü, bugünü ve geleceği hakkında konuşmalarıyla doğacak sinerji... Büyük eserler uzlette üretilir ama sanatçıyı yetiştiren, eserin inşa edilmesine zemin hazırlayan kültür de sanatçıların bir arada oluşuyla ortaya çıkar." 

Yerli ve yabancı 34 öykücünün katılacağı festivalin bu yılki onur konuğu ise öykü yazarı Hüseyin Su olacak.

Danışmanlığını Cemal Şakar'ın gerçekleştireceği festivalde, Rusya, Makedonya, Filistin, Mısır, Bosna Hersek, Fas, Yunanistan, Suriye, Slovakya gibi ülkelerden gelen öykücülerin yanı sıra yerli öykücüler arasında Ali Haydar Haksal, Sadık Yalsızuçanlar, Yıldız Ramazanoğlu, Mustafa Çiftçi, Sedat Demir ve Aliye Akan gibi isimler yer alacak.

"Bilgi Evleri Zeytinburnu Öykü Yarışması" ödül töreniyle 25 Mart'ta sona erecek festivalde öykü okumaları, konserler, paneller ve atölye çalışmaları düzenlenecek.

Festivalin Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek açılış gecesinde ise Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konser verecek.